Zbog sumnje u pranje novca i poresku utaju

SIPA izvršila pretrese povodom zamolnica institucija Austrije i Njemačke

Hronika12.04.21, 16:43h

SIPA izvršila pretrese povodom zamolnica institucija Austrije i Njemačke
Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefon, tablet, USB stik, računarska oprema i poslovna dokumentacija

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Kantona Sarajevo (KS) izvršili pretres jednog stambenog objekta zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela - pranje novca i poreska utaja ili prevara.

 

Aktivnosti su provedene u skladu s naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći institucija Republike Austrije i Savezne Republike Njemačke.

 

Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefon, tablet, USB stik, računarska oprema i poslovna dokumentacija.

 

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno s prilozima biti dostavljeni Sudu BiH, saopćeno je iz SIPA-e.                 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!