Nakon 24 godine službe

Sarajevski tobdžija Smail Krivić neće večeras pucati iz topa sa Žute tabije

Lifestyle12.04.21, 16:22h

Sarajevski tobdžija Smail Krivić neće večeras pucati iz topa sa Žute tabije
Tobdžija, koji svakog dana označava kraj posta, postao je tako ramazanska atrakcija u našem gradu. Obučen u narodnu nošnju, s fesom na glavi, uvijek je privlačio pažnju posjetilaca, a među njima i turista iz svih dijelova svijeta

 

Nakon 24 godine službe, tobdžija Smail Krivić večeras u akšam neće biti na Žutoj tabiji i pucnjem iz topa najaviti dolazak mjeseca ramazana.

 

Zbog bolesti tobdžija Smail onemogućen je u svom redovnom poslu, privremeno će tokom mjeseca ramazana tu dužnost obavljati njegov zamjenik.

 

Smail Krivić se uspješno oporavlja i očekuje da se vrati svom poslu krajem mjeseca ramazana.

 

Nakon vijesti da je Smail Krivić bolestan i da ovaj ramazan neće početi na Žutoj tabiji, načelnik Ibrahim Hadžibajrić uputio mu je poklone i poželio što brži oporavak, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

 

Posljednje 23 godine za pucanj topa sa Žute tabije tokom ramazana u Sarajevu zadužen Smail Krivić. Tobdžija, koji svakog dana označava kraj posta, postao je tako ramazanska atrakcija u našem gradu. Obučen u narodnu nošnju, s fesom na glavi, uvijek je privlačio pažnju posjetilaca, a među njima i turista iz svih dijelova svijeta.

 

Večeras, s akšam-namazom, nastupa ramazan, koji je blagoslovljeno vrijeme, koje je Allah, dž.š., posebno odabrao, jer je u njemu počela objava posljednje Allahove Riječi, tog velikog poziva dobru, sreći i miru ljudskog roda, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još