BILA NOMINIRANA U DVIJE KATEGORIJE

Ipak bez nagrade 'Quo vadis, Aida?' Jasmile Žbanić, BAFTA pripala filmu 'Nomadland'

Kultura11.04.21, 22:05h

Ipak bez nagrade 'Quo vadis, Aida?' Jasmile Žbanić, BAFTA pripala filmu 'Nomadland'
Nagradu za najbolju režiju dobila je Chloe Zhao za film "Nomadland", dok je u kategoriji za najbolji strani film nagradu odnio "Another Round"

 

Bh. film "Quo vadis, Aida?" Jasmile Žbanić večeras je ipak ostao bez nagrade Britanske akademije za filmsku i televizijsku umjetnost (BAFTA).

 

Žbanić je bila nominirana u dvije kategorije - najbolji reditelj/ica i najbolji strani film, međutim nagrade su otišle u druge ruke.


Nagradu za najbolju režiju dobila je Chloe Zhao za film "Nomadland", dok je u kategoriji za najbolji strani film nagradu odnio "Another Round".


Podsjećamo, film “Quo vadis, Aida?” postao je drugi film iz BiH koji se našao u utrci za prestižnu nagradu Oscar. Dodjela će ove godine biti 25. aprila.


Priznanja će biti dodijeljena u 25 kategorija, a 74. po redu ceremonija održava se u Royal Albert Hall.


Najviše nominacija, po sedam imaju ostvarenja “Nomadland” i “Rocks”, a jednu manje imaju filmovi “Mank”, “Minari”, “The Father” i “Promising Young Woman”.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još