IZ KO SDA STIŽE ODGOVOR

'Zaboravni' Konaković vrijeđa inteligenciju Sarajlija! Napada Izetbegovića i Kapidžića da bi prikrio kako je štitio građevinsku mafiju!

Front11.04.21, 20:19h

'Zaboravni' Konaković vrijeđa inteligenciju Sarajlija! Napada Izetbegovića i Kapidžića da bi prikrio kako je štitio građevinsku mafiju!
Galamdžija i populista iz NIP-a optužuje Bakira Izetbegovića da je kriv za izgradnju naselja Tibra. Konaković pri tome vrijeđa inteligenciju Sarajlija koji se sjećaju da je upravo Izetbegović godinama govorio protiv ovog urbanističkog rugla, i upozoravao na neplanski razvoj Sarajeva - tvrde iz KO SDA

 

 

Nakon kompanije OKI d.o.o. Sarajevo, na navode izrečene od strane lidera Naroda i Pravde na današnjoj press konferenciji reaguje i kantonalni odbor SDA Sarajevo, tvrdeći da Elmedin Konaković "galamom i populizmom pokušava skrenuti pažnju sa suštine problema" i pri tom "vrijeđa inteligenciju Sarajlija".


Reagiranje KO SDA u cijelosti prenosimo u nastavku:


Šef NIP-a Elmedin Konaković galamom i populizmom, napadima na Izetbegovića, Kapidžića i SDA, ponovo pokušava javnosti skrenuti pažnju sa suštine problema i sakriti činjenicu da njegovi kadrovi na vlasti, osim Facebook statusa, ne nude građanima baš nikakve konkretne rezultate.


Ovaj put galamdžija i populista iz NIP-a optužuje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da je kriv za izgradnju naselja Tibra. Konaković pri tome vrijeđa inteligenciju Sarajlija koji se sjećaju da je upravo Izetbegović godinama govorio protiv ovog urbanističkog rugla, i upozoravao na neplanski razvoj Sarajeva.


Podsjećamo „zaboravnog“ Konakovića na samo jednu od niza izjava predsjednika Izetbegovića, od 30. decembra 2019. na novogodišnjoj press konferenciji:


“Ja sam kao arhitekta, kao Sarajlija, nezadovoljan kako se razvija ovaj grad, jer to se radi haotično. Novopečeni bogataši kreirali su izgled grada i u tome svemu nije krivica samo SDA, pogledajte ko je u ovom času direktor Zavoda za planiranje, koji su ministri donosili propise koji su to omogućili, koliko imamo planova koji se uopšte ne poštuju. To treba priznati, s time se treba suočiti. Imao sam sastanak na Arhitektonskom fakultetu i tražio da predlože ministra, da damo struci šansu i da počnemo konačno da pravimo grad kako treba, a ne da nam se dešavaju Tibre.  Ono je nehumano, moramo reći dosta! Bez obzira ko je kriv”.


„Zaboravnog“ Konakovića podsjećamo da je nakon razgovora na Arhitektonskom fakultetu ministar prostornog uređenja postao Faruk Kapidžić, koji je zatim dokazao da je pošten, stručan i dovoljno hrabar da stvari u Kantonu Sarajevo dovede u red.


Upravo tog i takvog Kapidžića, kojeg je SDA imenovala iako nije član Stranke, i koji se hrabro suprotstavio građevinskoj mafiji, danas bjesomučno napadaju Konaković i Fortina vlada. Istovremeno, neprestano i bezuspješno pokušavaju da potpuno ugase Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša na čijem čelu je bio Kapidžić. Neka javnosti jasno i glasno kažu zašto im ne odgovaraju zakon i red u građenju, i zašto napadaju poštenog i stručnog Kapidžića. Naravno, rade to u korist građevinske mafije.


Na kraju, „zaboravnog“ Konakovića, koji se Tibre sjetio nakon što je odavno izgrađena, podsjećamo da je upravo on 2010. bio šef Kluba SDA u Skupštini KS, a zatim premijer KS, te da je sadašnji načelnik Ilidže Nermin Muzur 2012. i 2016. bio vijećnik i šef Kluba vijećnika OV Ilidža.


Sjeća li se iko da su ova dvojica bilo šta poduzeli, ili barem rekli o Tibri u tom vremenu? - pitaju se na kraju reagiranja KO SDA Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još