PLJUŠTE NAPADI, ALI I DOKAZI

Dr. Izetbegović 'udara' po kolegama, tvrdi da dr. Drljević nema licencu! Stiže odgovor: 'Ne priča ona o meni, nego o sebi!'

Front11.04.21, 11:10h

Dr. Izetbegović 'udara' po kolegama, tvrdi da dr. Drljević nema licencu! Stiže odgovor: 'Ne priča ona o meni, nego o sebi!'
Na dokumentu se jasno vidi da je dr. Drljeviću produžena licenca. Naime, Ljekarska komora Kantona Sarajevo 15. marta 2021. godine produžila je licencu dr. Drljeviću sa rokom važenja od jedne godine, odnosno do 15. marta 2022. godine

 


Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dr. Sebija Izetbegović često je na meti kritika i zato što u javnosti zna omalovažavati ljude, čak i svoje kolege. Među njima se našao i ugledni ljekar infektolog Ednan Drljević, iz Opće bolnice u Sarajevu.


- Uvrede na račun doktora Drljevića, kojeg ona naziva penzionerom, čovjeka koji je prije šest mjeseci otišao u penziju, ona se nad njim non-stop „iživljava“, vrijeđajući ga da nema licencu. Prvo, da bi bio član Kriznog štaba, uopće ne treba imati licencu. U Krizni štab mogu ja zvati i čovjeka od 90 godina, jer je to savjetodavno tijelo – kazao je nedavno za portal Avaza Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, koji je i sam bio meta Izetbegović.


Avaz“ je došao u posjed dokumenata – licence na kojoj se jasno vidi da je uglednom dr. Drljeviću produžena licenca. Naime, Ljekarska komora Kantona Sarajevo 15. marta 2021. godine produžila je licencu dr. Drljeviću sa rokom važenja od jedne godine, odnosno do 15. marta 2022. godine.


- Utvrđeno je da imenovani ispunjava uslove za produženje - obnovu odobrenja za samostalni rad - licencu, stoji, između ostalog, u rješenju.


Licencu je potpisala predsjednica komore prof. dr. Ksenija Miladinović.

 

licenca-ednan-drljevic-1

licenca-ednan-drljevic-2

 


Ednan Drljević: Sebija Izetbegović ne priča o meni, nego o sebi


A nakon što ga je dr. Izetbegović javno opzužila kako nema licencu, oglasio se i sam dr. Drljević. Za Avaz je izjavio da on jedini u Bosni i Hercegovini ima dvije licence, i to licencu Zeničko-dobojskog kantona koja vrijedi godinu i nešto te ovu iz Liječničke komore Kantona Sarajevo.


- To što priča Sebija Izetbegović, to nema nikakve veze s mozgom. Ja sam jedini koji ima dvije licence, a ona non-stop priča nešto drugo. Zaista ne znam zašto to radi i čime je izazvana. Mislim to je toliko bezveze da ja nemam riječi, a sve što ona priča, to samo govori o njoj – kaže Drljević.


Dodaje i kako vidi da on Sebiji nešto smeta, ali ne zna zašto.


- Šta mene dira? Niti imam kakve veze s respiratorima, niti s njom. Radim u drugoj firmi i bavim se drugim pacijentima. Zaista nemam pojma čemu sve ovo. Tu nešto definitivno ne štima. Šta se mene uhvatila. Mislim, meni je to ispod svakog nivoa – ističe Drljević.


Kako navodi, prvi je na Balkanu počeo da se bavi covid pacijentima te ima i neke vidljive rezultate iza sebe. Čemu napadi?!

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 123

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još