PRIJEVREMENI IZBORI

Građani Travnika i Foče biraju načelnike, biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati

Front11.04.21, 09:54h

Građani Travnika i Foče biraju načelnike, biračka mjesta zatvaraju se u 19 sati
Centralna izborna komisija BiH podsjeća izbornu administraciju u Travniku i Foči (FBiH) da je članom 17.1 Izbornog zakona BiH, pored ostalog, propisano da predstavnici međunarodnih posmatrača, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata mogu posmatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH

 

 


Prijevremeni izbori za za načelnika Općine Travnik i načelnika Općine Foča (FBiH) održavaju se danas, a biračka mjesta su otvorena jutros u 07.00 i zatvaraju se večeras u 19.00 sati, saopćio je CIK BiH.


Izborna šutnja traje do zatvaranja biračkih mjesta, odnosno do 19.00 sati večeras.


Centralna izborna komisija BiH podsjeća izbornu administraciju u Travniku i Foči (FBiH) da je članom 17.1 Izbornog zakona BiH, pored ostalog, propisano da predstavnici međunarodnih posmatrača, udruženja građana, političkih stranaka, koalicija i nezavisnih kandidata mogu posmatrati sve izborne aktivnosti, pod uslovom da se akreditiraju u skladu sa Izbornim zakonom BiH.


Član 17.2 Izbornog zakona BiH propisuje da posmatrači, u toku posmatranja izbornog procesa, neće ometati izborne aktivnosti i poštivat će tajnost glasanja.


Suprotno postupanje izbornih komisija i biračkih odbora je kršenje Izbornog zakona BiH.


Odziv birača do 11.00 sati na prijevremenim izborima za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 12.00 sati.   


Prijevremeni izbori za načelnika općine u Travniku i Foči (FBiH) održavaju se u uslovima epidemije COVID-19 u skladu sa Instrukcijom o postupanju tijela za provođenje izbora na izborni dan u uvjetima epidemije Covid-19 od 26. 06. 2020. godine i uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera nadležnih organa.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!