Našim ministrima ništa nije sveto

Bečarević: Odbio sam mito od milion eura, zato mi se Džindić sada sveti

Hronika08.04.21, 15:30h

Bečarević: Odbio sam mito od milion eura, zato mi se Džindić sada sveti
Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci, tvrdi Bećarević

 

"Rat" oko trgovine gasom u FBiH se sve vioše zahuktava. Počele su "padati" i optužbe na ličnoj osnovi. Tako su direktor BH-Gasa Jasmin Salkić i savjetnik Almir Bečarević na pojedinim portalima optuženi da su nakon svakog plaćanja avansa mađarskom transporteru gasa, kompaniji FGSZ, išli na službeni put u ovu državu. Tim povodom se otvorenim pismom oglasio Bećarević, optužujući direktno ministra energetike, industrije i rudarstva FBiH Nermina Džindića da stoji iza ovih napada.

 

Bećarevićevo pismo prenosimo u cijelosti.

 

- Ovim otvorenim pismom potpuno demantujem sve objavljeno na pojedinim portalima, a tiče se avansnih uplata mađarskom i srbijanskom transporteru. Moje ime se dovodi u kontekst nekakvih putovanja u Mađarsku, a nakon avansnih uplata. 

 

otvoreno-pismo-almir-becarevic

 


Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci. Da li autori teksta razumiju da je nastupila situacija sa Covid-19, te da sam i htio nisam mogao putovati. 

 

O svemu ovome sam u toku dana obavjestio FUP i podnio prijavu o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti pridodana krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS. 

 

Pošto će nastaviti sa insinuacijama i prijetnjama kako sam bio izložen i 2018. godine to javno molim ministra Džindića (Nermin Džindić op.a.) da prestane sa širenjem lažnih informacija. Ako Vlada FBiH želi da vjeruje njegovim lažima to je njihov izbor, ali ja ne želim da živim u lažima. Sve je ovo od godine kada sam prijavio ponuđenih 1.000.000 EUR-a za prodaju gasnog biznisa kompaniji iz Italije. Odbio sam, a predmet je u Tužilaštvu KS proslijeđen od SIPE, Glavna uloga u tom filmu je Nermin Džindić, stoji u otvorenom pismu Almira Bećarevića. 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još