FOTO/ Prilikom izvođenja građevinskih radova

Ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe u Zabrđu

Hronika08.04.21, 14:01h

Ekshumirani posmrtni ostaci najmanje dvije osobe u Zabrđu
Posmrtni ostaci nakon ekshumacije su prebačeni u prosekturu Javno - komunalnog preduzeća "Sveti Marko" gdje će se obaviti sudsko - medicinska vještačenja, kao i izuzeti koštani uzorci radi DNK analize i utvrđivanja identiteta ekshumiranih osoba

 

Posmrtni ostaci najmanje dvije osobe danas su ekshumirani u sarajevskoj ulici Avde Palića koja se nalazi u naselju Zabrđe, Općina Novi Grad.

 

Na ovom lokalitetu posmrtni ostaci ljudskog porijekla su uočeni prije dva dana, prilikom izvođenja građevinskih radova na lokalnoj saobraćajnici, saopćeno je iz Instituta za nestale osobe.

 

Odmah je pozvana policija koja je osigurala lokalitet i obavijestila nadležne organe, dok su radovi obustavljeni do okončanja ekshumacije.

 

Posmrtni ostaci nakon ekshumacije su prebačeni u prosekturu Javno - komunalnog preduzeća "Sveti Marko" gdje će se obaviti sudsko - medicinska vještačenja, kao i izuzeti koštani uzorci radi DNK analize i utvrđivanja identiteta ekshumiranih osoba.

 

Ekshumacija je izvršena pod nadzorom Tužilaštva BiH i po naredbi Suda BiH.

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!