DR. BAKIR NAKAŠ - VAKCINA BI SPASILA MNOGE ŽIVOTE

Neuporedivo je čak i sa ratom... Onda ste imali neku unutrašnju komunikaciju među ljudima, sada ste osuđeni na samicu!

Hronika07.04.21, 21:33h

Neuporedivo je čak i sa ratom... Onda ste imali neku unutrašnju komunikaciju među ljudima, sada ste osuđeni na samicu!
Doktor Bakir Nakaš rekao je večeras u Pressingu da je reakcija države na pandemiju koronavirusa bila loša, istakavši da je vakcinacija mogla spasiti brojne ljudske živote - prije svih, medicinskih radnika

 


- Definitivno nešto što nije normalno i što možda i ne liči na ono ratno stanje. Ovo što se danas dešava jeste posljedica jednog odnosa državnih organa i onih koji su bili odgovorni da unaprijed misle o potrebama stanovništva BiH i pripreme se za situaciju. Ako imate veliki broj zaraženih i hospitaliziranih, imate ćete i broj umrlih - rekao je dr. Bakir Nakaš na početku razgovora u večerašnjem izdanju emisije Pressing na N1.


Kako je dodao, situacija je neuporediva čak i sa periodom rata.


- Situacija u ratu je bila takva da ste bili u jednom momentu iz potpunog mira dovedeni u situaciju da nemate struje, vode, hrane, ali imali ste neku unutrašnju komunikaciju među ljudima, pomagali su jedni drugima da situaciju prevaziđu. Kažu da je najgora osuda samica, ako vas zatvore u samicu i ako ste prepušteni razmišljanju, onda ćete biti u prilici da vam jako teško to pada. Većinom zbog ovog stanja smo izolovani i ne komuniciramo jedni s drugima - dodao je.


Nakaš: Zašto sam podnio prijavu?


Govoreći o saslušanju u državnom Tužilaštvu nakon što je podnio prijavu protiv funkcionera uslijed slabe ili nikakve reakcije na pandemiju, Nakaš je istakao da se radi o normalnoj proceduri.


- To je normalan postupak ako neko podnese prijavu. Na toj prijavi je moj potpis, može biti da sam ja potpisao, a može biti neko deseti. To je bio jedan razgovor s tužiocem i istražiteljem kojim se potvrđivalo ono što je navedeno u prijavi. Tako je data legitimnost navodima u prijavi i ona je postala aktivna. Ja sam bio samo jedan koji je potpisao. Taj broj je narastao negdje na 8.000 u ovoj peticiji - pojasnio je on.


Istakao je da vjeruje da će prijava rezultirati sudskim epilogom.


- Prateći u posljednje vrijeme desetine krivičnih prijava i odnosa prema njima, ova krivična prijava ima razlog zbog kojeg je Tužilaštvo reagovalo, mi smo za nekih desetak dana već došli u situaciju da je saslušan podnosilac. Vidim odlučnost Tužilaštva da ovaj proces započne na vrijeme da bi mogao donijeti odluku. Postoji jako puno elemenata i oni se iz dana u dan potvrđuju sa smrću liječnika i medicinskih sestara. Da su bili vakcinisani u februaru, oni bi danas sigurno bili živi - istakao je gost Pressinga.

 

Ovo je dio večerašnjeg razgovora, a više možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još