Ohrabrujuće vijesti

U Srbiji nema preminulih među onima koji su primili obje doze! Jedna od vakcina izazvala najviše neželjenih reakcija

Lifestyle06.04.21, 10:21h

U Srbiji nema preminulih među onima koji su primili obje doze! Jedna od vakcina izazvala najviše neželjenih reakcija
Studije iz SAD, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva to pokazuju, pokazat će se i kod nas da cjepiva djeluju i daju efekt i ovo će se završiti u jednom trenutku., rekao je Zelić

 

U Srbiji je do sada zabilježeno 736 neželjenih reakcija na sva cjepiva protiv koronaviorusa od čega samo pet težih, izjavio je u utorak Pavle Zelić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije.

 

Cjepivo je efikasno, sigurno i možemo vidjeti izlaz, rekao je Zelić za RTS i istaknuo kako među preminulima nema onih koji su dva puta cijepljeni.

 

"Studije iz SAD, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva to pokazuju, pokazat će se i kod nas da cjepiva djeluju i daju efekt i ovo će se završiti u jednom trenutku. U Americi su rekli za 4. juli, ja bih rekao možda za (...) Vidovdan, 28. juna da možemo naći neki konačan izlaz iz ove epidemije", dodao je Zelić.

 

Kada je riječ o neželjenim reakcijama na cjepivo, Zelić je naveo da je do ponedeljka u podne zabilježeno ukupno 736 neželjenih reakcija na sva cjepiva, najviše na "Sinofarm" - 263.

 

"To sve provjeravamo. Kada gledamo u odnosu na ukupan broj cijepljenih, to je zanemarivo", naglasio je Zelić.

 

On je naveo da je bilo ukupno pet težih reakcija, ali da nijedna nije zahtijevala dužu hospitalizaciju, prenio je Tanjug.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!