Evo kako stvari stoje

Ministar Vranić odgovara: Ima li šanse da će masovna vakcinacija u Sarajevu početi do septembra?

Front06.04.21, 08:05h

Ministar Vranić odgovara: Ima li šanse da će masovna vakcinacija u Sarajevu početi do septembra?
Samo za Kanton Sarajevo, da bi bila izvršena vakcinacija, moramo vakcinisati 80 posto stanovništva, a to je oko 350 do 370 hiljada ljudi. Treba nam skoro milion doza, rekao je Vranić

 

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić u „Politbirou uživo“ na Raportu je komentirao i nabavku vakcina u Bosni i Hercegovini.

 

Na pitanje Bakira Hadžiomerovića ima li nade da do septembra ove godine imamo normalnu situaciju oko vakcinacije, odnosno može li se očekivati masovna vakcinacija, Vranić je bio jasan:

 

- Nema. Samo za Kanton Sarajevo, da bi bila izvršena vakcinacija, moramo vakcinisati 80 posto stanovništva, a to je oko 350 do 370 hiljada ljudi. Treba nam skoro milion doza. Ovi sada govore doći će 900.000 doza na cijelu BiH. Trudimo se mi kao kanton da nabavimo. Ako nabavimo, uradit ćemo svoj plan vakcinacije i odrediti prioritete“.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još