Građani izlaze na ulice

Danas protesti u Sarajevu: Ovo je borba za život! Dajemo vam rok da reagujete

Front06.04.21, 07:43h

Danas protesti u Sarajevu: Ovo je borba za život! Dajemo vam rok da reagujete
Jedan od zahtjeva je neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH

 

Grupa građana i aktivista za danas je najavila proteste koji nose naziv "Borba za život". Okupljanje je od 11:15 do 11:45 sati na platou ispred Željezničke stanice u Sarajevu.

 

Jedan od zahtjeva je neopoziva ostavka Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH. Kako su naveli, imenovanje novog saziva VM BiH i Vlade FBiH koja ima rok od 14 dana da izađe sa jasnim i realnim Planom za upravljanje krizom i borbe protiv pandemije COVID-19. Traže si hitno uvođenje PCR testova za sve koji ulaze u BiH.

 

“Rok za gore navedene zahtjeve je sedam dana, dakle do 13. aprila 2021., jer nama je svaki dan kockanje sa životom. Sarajevo je u stanju izboriti se! Ovo je borba za život! Pridružite se! Mjesto okupljanja za vozila koja učestvuju u protestima je plato ispred Željezničke stanice. Tačka okupljanja za pješake je plato ispred Zemaljskog muzeja. Na oba punkta naši volonteri dijele obilježja, transparente i detaljne instrukcije za kretanje”, naveli su.

 

Protesti će biti održani ispred Parlamenta Bosne i Hercegovine i ispred Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 Komentari - Ukupno 48

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još