nakon što je formiran predmet

Tužioci i istražitelji Tužilaštva KS ušli na KCUS, nalaze se na COVID odjelu

Front05.04.21, 17:34h

Tužioci i istražitelji Tužilaštva KS ušli na KCUS, nalaze se na COVID odjelu
Aktivnosti su pokrenute nakon dva pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS- i navoda da respiratori Srebrene maline ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata

Tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo ušli su danas u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što je ova pravosudna institucija formirala predmet - piše Avaz.

 

Aktivnosti su pokrenute nakon dva pisma ljekara koje se pojavilo u javnosti, a u kojem se govori o katastrofalnom stanju na KCUS- i navoda da respiratori Srebrene maline ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

 

Postupajući tužioci koji su ušli na KCUS su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija. Oni su nalaze na COVID odjelu.

 

Nekoliko sati prije, održan je sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Tužilaštva BiH, Gordane Tadić i Sabine Sarajlije, na kojem je dogovoreno da će Tužilaštvo Kantona Sarajevo istraživati navode o respiratorima koje je uvezla "Srebrena malina" i da je Tužilaštvo KS, o tome već formiralo predmet.

 

Utvrđeno je da je Kantonalno tužiteljstvo Kantona Sarajevo, na temelju medijskih objava, sukladno svojoj nadležnosti, formiralo je predmet koji se odnosi na pismo doktora sa KCUS-a, ali i upotrebljivosti respiratora u liječenju pacijenata u KCUS-u, teške posljedice po zdravlje i život pacijenata, kao i druge probleme u funkcioniranju tzv. Covid odjela, u kojem će postupati u narednom periodu – rečeno je.

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još