Formiranje predmeta

Federalno tužilaštvo traži od kantonalnog: Hitno provjeriti navode iz medija o nepravilnoj upotrebi respiratora!

Hronika05.04.21, 13:06h

Federalno tužilaštvo traži od kantonalnog: Hitno provjeriti navode iz medija o nepravilnoj upotrebi respiratora!
Kako su navedene informacije uznemirile javnost, Federalno tužilaštvo FBiH zahtjeva od Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu hitno formiranje predmeta i provjeru tih navoda

 

Federalno tužilaštvo FBiH je uputilo hitni zahtjev Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu za formiranje predmeta i provjere navoda u vezi sa izvještavanjem medija o postojanju sumnje da je grupa anesteziologa sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu upotrebu respiratora i druge probleme u funkcionisanju tzv. COVID odjela, zbog čega je navodno, više pacijenata preminulo.

 

“Kako su navedene informacije uznemirile javnost, Federalno tužilaštvo FBiH zahtjeva od Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu hitno formiranje predmeta i provjeru tih navoda, s obzirom na to da je ovo tužilaštvo stvarno i mjesno nadležno postupiti u tom predmetu”, naveli su iz Federalnog tužilaštva FBiH.

 

Iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine potvrdili su za N1 da će se danas sastati glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija.

 

Sastanak će se održati zbog posljednjih dešavanja u vezi Kliničkog centra Univerizeta u Sarajevu i navodnog pisma uposlenika ove institucije o stanju u ovom kliničkom centru.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!