Lider SDA uvjerava javnost da je sve ok

Bakir Izetbegović o 'malina' respiratorima: 'Svi rade, to znam iz prve ruke'

Front04.04.21, 11:06h

Bakir Izetbegović o 'malina' respiratorima: 'Svi rade, to znam iz prve ruke'
Za tvrdnje da respiratori ne rade Izetbegović kaže da je spin

 

Gost Dnevnika 2 na Federalnoj TV bio je Bakir Izetbegović, presjednik SDA.

 

Između ostalog, govorio je o svom angažmanu oko nabavke vakcina.

 

Naveo je kako je ministrica Turković bila u Evropi, a sad je otišla u Zaljev: "Moja instrukcija je bila: Kada sebi nabavljaju milion, neka i nas ubace sa 50.000 da platimo. Oni to ne mogu i mislim da ćemo dobiti donacije, oko 200.000 vakcina – Turković, Džaferović i ja smo okretali telefone za to – u sljedećih mjesec dana".

 

Osim toga, sljedećih mjeseci u BiH će biti 900.000 vakcina, tvrdi Izetbegović pa dodaje - "SDA je počela da radi ono što nije njen posao".

 

Za respiratore na KCUS-u kaže da svi "do zadnjeg" rade: "To znam iz prve ruke".

 

Rekao je kako je Institut za mjeriteljstvo kazao da su to respiratori namijenjeni za intenzivnu njegu i kao stacionarni i kao portabilni.

 

Vjeruje, kaže Izetbegović, kako će, nažalost, svih 100 zbog kojih traje suđenje, "uskoro spašavati živote i da će se ispostaviti da su plaćeni onoliko koliko su plaćeni u Srbiji, Mađarskoj"…

 

Za tvrdnje da respiratori ne rade kaže da je spin.

 

Smatra da je Vladi i Kriznom štabu u KS-u "korona iskliznula iz ruku i u Sarajevu je dva puta više po glavi stanovnika zaraženih nego prosječno u BiH": "Time je zdravstveni sistem doveden do pucanja. Ti ljudi godinu dana rade i duplo su bolji od ostatka zemlje".

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 88

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još