nakon sinoćnjeg susreta s francuzima

Petev održao emotivni govor: Ponosan sam na igrače

Sport01.04.21, 14:36h

Petev održao emotivni govor: Ponosan sam na igrače
Zbog pozitivnog testa na koronavirus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela, a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta

 

Nakon što su sinoć bh. reprezentativci poraženi od Francuske minimalnim rezultatom 1:0 po povratku u hotel dočekao ih je selektor Ivajlo Petev.

 

U emotivnom govoru selektor je između ostalog rekao da je ponosan na igrače.

 

- Čast mi je bilo raditi s vama i zaista još jednom ponavljam da sam ponosan kako ste igrali i kako ste se ponašali od početka priprema pa sve do sada. Imamo temelj i moramo nastaviti dalje raditi i napredovati. Večeras nam je malo falilo pa da osvojimo bod ili više. Želim vam puno sreće u vašim klubovima i tu sam za vas kad god vam zatrebam. Moramo nastaviti raditi i biće dobro - kazao je Petev.

 

Bugarski stručnjak zavalio je igračima na požrtvovanosti i posvećenosti.

 

- Ispunili su zadatke, borili se, trčali i zaslužili smo da uzmemo bar bod. Siguran sam da će nam se to negdje vratiti, ipak igrali smo protiv svjetskih prvaka. Siguran sam da ćemo napredovati i u budućnosti izgledati još bolje ali moramo biti jedinstveni i nastaviti zajedno stvarati pozitivnu atmosferu i samopouzdanje - kazao je Petev.

 

Zbog pozitivnog testa na koronavirus, selektor je sa udaljenosti pratio i opraštao se od igrača koji su odlazili iz hotela, a zatim je, sa stručnim štabom, ponovo analizirao detalje iz proteklog susreta.

 

- Nisam se osjećao dobro gledajući utakmicu na tv-u. Bilo mi je čudno što nisam na stadionu i što nemam direktan kontakt sa igračima. Nikad ne znate šta vas čeka u životu pa sam i ja prvi put komunicirao sa saradnicima telefonski. Ovdje smo bar svi bili u hotelu pa smo koristili druge načine rada - rekao je Petev.  

 

Bez obzira na to što je njegovo zdravstveno stanje stabilno Petev će i dalje ostati u izolaciji i pod ljekarskim nadzorom, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!