Kvalifikacije za SP u Kataru

Nogometaši BiH večeras na Grbavici dočekuju svjetskog prvaka: Težak zadatak pred Zmajevima

Sport31.03.21, 11:34h

Nogometaši BiH večeras na Grbavici dočekuju svjetskog prvaka: Težak zadatak pred Zmajevima
Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku, rekao je Rahimić

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras na stadonu Grbavica protiv selekcije Francuske igra drugi susret kvalifikacija za nastup na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.

 

Izabranike selektora Ivajla Peteva, koji večeras neće biti na klupi bh. tima zbog zaraze koronavirusom, očekuje izuzetno težak zadatak protiv aktualnog svjetskog prvaka i prvog favorita u kvalifikacionoj D-grupi.   

 

Pomoćnik bugarskog stručnjaka Elvir Rahimić, koji će večeras pretvoditi bh. tim, kazao je da igramo protiv najbolje reprezentacije na svijetu.

 

- Imamo svoje zamisli kako ćemo da igramo, ali dosta zavisi i od protivnika. Teško je sad predvidjeti kako će to izgledati, ali sigurno da je protiv Francuske teško igrati napadački jer oni koriste svaku grešku. Nadam se da ćemo biti kompaktni i pokušaćemo da dođemo do pozitivnog rezultata - izjavio je Rahimić.

 

Reprezentativac Miralem Pjanić izjavio je da je poznat kvalitet francuskih igrača i da neće biti lako.

 

- Sve prilike koje nam se ukažu u napadu moraćemo da iskoristimo. Defanzivno moramo igrati kompaktno, svi za jednog. Moraćemo biti sigurni u sebe i ne dozvoliti im da potpuno kontrolišu igru. Igramo na našem terenu i moraju da nas poštuju - smatra Pjanić.

 

Član ekipe Barcelone u ovom susretu će ubilježiti jubilarni stoti nastup za nacionalni tim.

 

- O tome sam sanjao prije. Kad sam bio dijete prelazio sam sa ocem hiljade kilometara da gledam naš tim. Meč posvećujem ocu, porodici i prijateljima. Svima se zahvaljujem. Puno bih stvari mogao da pričam o ovom, ali nadam se da ćemo u budućnosti imati dosta uspjeha i da ćemo praviti dobre rezultate - kazao je Pjanić.

 

Francuzi su u ovom ciklusu kvalifikacija odigrali dva susreta, u prvom su u Parizu neočekivano remizirali sa Ukrajinom 1:1, dok su prije tri dana slavili u Kazahstanu sa 2:0. Reprezentacija BiH na startu kvalifikacija u gostima je remizirala sa Finskom 2:2.

 

Susret BiH - Francuska igra se večeras na stadionu Grbavica od 20.45 sati. Sudija će biti Italijan Daniele Orsato.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!