Nakon što je DNS otišao u opoziciju

Smijenjen ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić: 21 glas 'za' i 13 'suzdržanih'

Front30.03.21, 16:26h

Smijenjen ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić: 21 glas 'za' i 13 'suzdržanih'
S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća minsitara nema podršku predstavnika DNS-a u Predstavničkom domu PSBiH, odlučeno je kao u dispozitivu”, navodi se kao razlog za ovakvu odluku

 

Predstavnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine je sa 21 glasova "za" i 13 "suzdržanih" smijenio danas ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloša Lučića iz DNS-a. Odluku o smjeni ministra Lučića donio je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

 

“U skladu sa dogovorom političkih partija o formiranju Vijeća ministara BiH i raspodjele ministarstva, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice je pripalo predstavnicima RS. Prema koalicionom sporazumu političkih partija iz RS, funkciju ministra za ljudska prava i izbjeglice pripala je Demokratskom narodnom savezu (DNS), a na istu je imenovan Miloš Lučić kao prijedlog ove partije.

 

S obzirom da je DNS donio odluku o napuštanju koalicije i daljem opozicionom djelovanju, a imajući u vidu da trenutni saziv Vijeća minsitara nema podršku predstavnika DNS-a u Predstavničkom domu PSBiH, odlučeno je kao u dispozitivu”, navodi se kao razlog za ovakvu odluku.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!