krše li se prava radnika za vrijeme pandemije?

Anonimna online anketa o diskriminaciji na radu u BiH: Doprinesite poboljšanju

Hronika30.03.21, 10:31h

Anonimna online anketa o diskriminaciji na radu u BiH: Doprinesite poboljšanju
Anketa će pomoći da identifikujemo akcije koje mogu pomoći u spriječavanju diskriminacije, kao i doprinijeti poboljšanom pristupu i ostvarivanju pravde u slučaju diskriminacije -navode iz Helsinškog parlmenta građana Banjaluka

 

Helsinški parlament građana je danas počeo sa promovisanjem online ankete čiji je cilj da se prikupe podaci o rasprostranjenosti rodno zasnovane, kao i raznih drugih oblika diskriminacije na radnom mjestu te da li su i koliko kršena prava radnika i radnica tokom COVID-19 pandemije.

 

Anketa je ANONIMNA, a ispunjavanjem ove ankete ćete nam pomoći da identifikujemo akcije koje mogu pomoći u spriječavanju diskriminacije, kao i doprinijeti poboljšanom pristupu i ostvarivanju pravde u slučaju diskriminacije -navode iz Helsinškog parlmenta građana Banjaluka.

 

Anketu možete popuniti za 10-ak minuta klikom na sljedećem linku OVDJE

 

Iskustva i mišljenja svih onih koji su doživjeli diskriminaciju na radu će nam mnogo značiti, a podaci koje dobijemo ovom online anketom će biti objavljeni u sklopu istraživanja “Rodno zasnovana diskriminacija na radu u Bosni i Hercegovini”.

 

Istraživanje je jedna od aktivnosti projekta “Unapređenje ženskih radnih prava” koju realizuje Helsinški parlament građana Banja Luka zajedno sa Ženskom mrežom Kosova, Centrom ženskih prava (Crna Gora), Reactor (Makedonija), fondacijom Kvinna till Kvinna (kancelarija u Srbiji), Gender Alliance for Development Center (Albanija) uz finansijsku pomoć Evropske Unije.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!