Nakon akcije bh. dijaspore

Gavrankapetanović: Molimo da se ne skuplja novac za Opću bolnicu, ne treba nam

Hronika29.03.21, 10:22h

Gavrankapetanović: Molimo da se ne skuplja novac za Opću bolnicu, ne treba nam
Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) iz Švedske prikuplja novac za sarajevsku bolnicu

 


Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" nije tražila ništa.

 

Ovo za Avaz govori direktor ove medicinske ustanove Ismet Gavrankapetanović nakon što smo ga upitali je li istina da Opća bolnica nema novca za osnovne potrepštine medicinskog osoblja te da je tražila pomoć od dijaspore, odnosno udruženja naših ljudi u inozemstvu.

 

Avaz je u posjedu prepiski u kojima se tvrdi da Bošnjačka nacionalna fondacija (BNF) iz Švedske prikuplja novac za sarajevsku bolnicu te da je cilj da skupe 7.000 eura kako bi se kupile posteljine, rukavice, zaštitna odjela, opreme za osoblje, pidžame za bolesnike i slično. Navodno se novac prikuplja preko Facebook grupa pomenute Fondacije te Muftijstva Sandžačkog, preko kojeg je, kako se tvrdi, već skupljeno oko 3.000 eura.

 

- Zahvaljujemo se svima. Ali ne želimo nikakvo skupljanje novca niti smo tražili. Molimo da se ne skuplja novac za Opću bolnicu i neka niko ne daje. Ne treba nam - izričito je poručio Gavrankapetanović.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još