U 65. godini

Nakon borbe s koronavirusom preminuo v.d. direktora RMU Zenica Dragan Peranović

Hronika28.03.21, 11:58h

Nakon borbe s koronavirusom preminuo v.d. direktora RMU Zenica Dragan Peranović
Radio je i na izradi nove sistematizacije radnih mjesta u tom preduzeću, koje posluje u sklopu koncerna Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine

 

Vršilac dužnosti direktora Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica Dragan Peranović (65 godina), preminuo je usljed posljedica infekcije koronavirusom - potvrdio je Feni v.d. predsjednika Sindikata ZD RMU Zenica Izudin Spahijaj.

 

- Nažalost, potvrđeno mi je da je naš direktor preminuo jutros u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje se liječio zadnjih 20-ak dana - kazao je Spahijaj. 

 

Peranović je, nakon neopozive ostavke kompletne Uprave preduzeća sredinom prošle godine, na čelu s direktorom Edinom Pašićem, u kojoj je on obnašao dužnost v.d. direktora za ekonomske i pravne poslove, imenovan za v.d. direktora ZD RMU Zenica.

 

Radio je i na izradi nove sistematizacije radnih mjesta u tom preduzeću, koje posluje u sklopu koncerna Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!