Prijateljska utakmica na Bilinom polju

BiH i Kostarika odigrali bez golova

Sport27.03.21, 20:28h

BiH i Kostarika odigrali bez golova
Osim selektora Ivayla Peteva, koji je pozitivan na koronavirus, večeras su pošteđeni bili kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Siniša Saničanin i Rade Krunić, koji će biti u konkurenciji za naredni kvalifikacijski meč

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je na zeničkom stadionu Bilino polje prijateljski susret protiv Kostarike, koji je okončan rezultatom 0:0.

 

Bio je to ujedno i prvi međusobni duel ova dva nacionalna tima, u kojem je bosanskohercegovački tim nastupio u potpuno izmijenjenim sastavom u odnosu kvalifikacijski duel za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koji su u srijedu odigrali u Helsinkiju protiv Finske, kada je rezultat također bio neriješen - 2:2.

 

Osim selektora Ivayla Peteva, koji je pozitivan na koronavirus, večeras su pošteđeni bili kapiten Edin Džeko, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Siniša Saničanin i Rade Krunić, koji će biti u konkurenciji za naredni kvalifikacijski meč, koji ćemo u srijedu, 31. marta, s početkom u 20.45 sati, igrati na sarajevskom stadionu Grbavica protiv Francuske.

 

U izjednačenom meču i bez puno izglednih prilika, Amir Hadžiahmetović je u 7. minuti šutirao, ali je gostujući golman Leonel Moreira lako odbranio. Hadžiahmetović je i u 25. minuti pokušao sa preko 20 metara, ali je lopta otišla preko prečke.

 

Prvi ozbiljniji pokušaj gostiju prema golu debitanta Nikole Vasilja zabilježili smo u 30. minuti, kada je Felicao Brown sa oko 18 metara šutirao pokraj lijeve stative. Posljednju ozbiljniji priliku u prvom dijelu imao je Ermedin Demirović, koji je u 41. minuti šutirao glavom sa oko 10 metara, ali nije najbolje zahvatio loptu koja je otišla pored gola pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

 

U nastavku, Kostarika je u 51. minuti imala dvije izgledne prilike, oba puta preko Barlona Sequeire. Prvi je šut odbranio Vasilj i skrenuo loptu u korner, nakon kojeg je sa gol-crte loptu u polje izbio Branimir Cipetić. Gosti su signalizirali da je lopta prešla crtu, ali je slovenački sudija Nejc Kajtazovič pokazao da se igra nastavi. U nastavku je bilo još nekoliko poluprilika s obje strane, ali golmani nisu imali puno posla.

 

Stadion “Bilino polje” u Zenici. Sudija: Nejc Kajtazovič (Slovenija). Pomoćnici: Manuel Vidali i Tomislav Pospeh (oba Slovenija). Četvrti sudija: Luka Bilbija (BiH). Žuti karton: Mihojević i Cvijanović (BiH), Cruz, Venegas i Martinez (Kostarika).

 

BiH: Vasilj (58. Pirić)- Cipetić, Ahmedhodžić, Mihojević (76. Hadžikadunić), Kolašinac (Pidro)- Lončar, Hadžiahmetović- Duljević (58. Gojak), Rahmanović (46. Prevljak), Menalo (80. Cvijanović)-Demirović. Selektor: Slaven Musa.

 

KOSTARIKA: Moreira, Fuller, Venegas, Oviedo, Brown, Ruiz (63. Lassiter), Campbell (89. Zuniga), Calvo, Tejeda (73. Martinez), Waston i Sequeira (63. Cruz). Selektor: Ronald Brenes.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!