Vijećnik Naše stranke nakon prekida sjednice GV

Uk: Postoje indicije da će Bogićević prihvatiti mjesto gradonačelnika Sarajeva

Front26.03.21, 16:46h

Uk: Postoje indicije da će Bogićević prihvatiti mjesto gradonačelnika Sarajeva
Na pitanje koje indicije ima da će Bogićević prihvatiti mandat, kazao je da su s njim razgovarali predsjednici stranaka i da postoji ozbiljna mogućnost da na nastavku sjednice prihvati mandat

 

Vijećnik Naše stranke u Gradskom vijeću Sarajeva Nihad Uk izjavio je danas da očekuje da će Bogić Bogićević prihvatiti mandat gradonačelnika Sarajeva u nastavku konstituirajuće sjednice koji bi trebao biti održan početkom naredne sedmice.


Dodao je da su stranke okupljene oko "Trojke" na današnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva pokazale da imaju većinu.


Uk je pojasnio da je sinoć održan sastanak 16 vijećnika koji su podnijeli zahtjev za nastavak sjednice, te su danas pokazali da postoji volja da Bogić Bogićević bude izabran za gradonačelnika Sarajeva.


- Drago mi je da su kolege iz opozicije ipak prisustvovale sjednici i da smo pokazali da postoji određeno dostojanstvo grada Sarajeva - istakao je Uk.


Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici, nakon izbora predsjedavajućeg i njegova dva zamjenika, jednoglasno izabralo Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.


Gradski vijećnici su očekivali da Bogićević dođe na sjednicu i potvrdi kandidaturu, ali se on nije pojavio u Vijećnici.


Sjednica je nakon jednosatne pauze prekinuta.

 

(FENA/md/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još