Prepucavanja se nastavljaju

KCUS demantuje: Ministar zdravstva Haris Vranić ko zna koji put obmanjuje javost! Imamo za njega jedno pitanje...

Front26.03.21, 15:36h

KCUS demantuje: Ministar zdravstva Haris Vranić ko zna koji put obmanjuje javost! Imamo za njega jedno pitanje...
Želimo upoznati javnost da je upravo Ministar zdravstva KS iz članstva Kriznog štaba isključio predstavnika KCUS-a, poručuju iz Kliničkog centra

 

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu medijima i javnosti uputio je pismo koje prenosimo u cjelosti:


- Ministar zdravstva Kantona Sarajevo po ko zna koji put obmanjuje javost!


U svom obraćanju na N1 televiziji 25.03.2021. godine ministar zdravstva Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić izjavio je kako je Krizni štab popunjen „reprezentativnim kadrom“, a da je otvoren „za svaki vid saradnje sa KCUS“.

 

Informiranosti radi, želimo upoznati javnost, da je upravo Ministar zdravstva KS iz članstva Kriznog štaba isključio predstavnika KCUS-a.

 

Javno pitamo ministra zdravstva KS da kaže koga iz KCUS-a i na koji način je pozivao da pristupi radu Kriznog štaba KS?  

 

Da li je zvaničnim putem tražio predstavnika KCUS-a koji bi učestvovao u radu Kriznog štaba i dao smjernice za rješavanje najtežih slučajeva oboljelih od Covid-19?

 

Ministar zdravstva se poziva na „reprezentativnost“ članova Kriznog štaba, rekavši da je ispunio sve kriterije propisane zakonom i medicinskom strukom.

 

Želimo da znate da je „vodeći“ infektolog u Kriznom štabu KS, istovremeno i uposlenik Opće bolnice, a od februara 2021. godine radi bez licence. Iz obraćanja je jasan motiv angažmana ministra zdravstva KS u Kriznom štabu, kada je rekao: „Ne bih sebe dovodio u situaciju da budem glavni krivac za sve živo, a da nemam naknadu“.

 

Zadnja naknada je isplaćena za mjesec februar ove godine u iznosu 200,00 KM.

 

U ovom obraćanju ponavlja diskriminirajući stav prema KCUS-u u odnosu na druge zdravstvene institucije u KS-u, kada kaže: „U narednom periodu ćemo popuniti i Opću bolnicu i Dom zdravlja povlačenjem kadrova s Biroa“. Zanimljivo je da su tu planirani vozači i drugo osoblje, a ne samo zdravstveni radnici, što je inače praksa i stav ove Vlade i ministra zdravstva KS.

 

Sada, kada je evidentna katastrofalna situacija sa COVID 19, za koju su odgovorni ministar zdravstva KS, Krizni štab i Vlada KS, nedopustivo je da odgovornost prebacuju na KCUS.

 

KCUS je jedina ustanova koja zbrinjava cijelo vrijeme pandemije najteže pacijente i nije učestvovao u kreiranju i radu ovog Kriznog štaba - stoji u otvorenom pismu javnosti sa KCUS-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još