Do informacija skoro nemoguće doći

Ispovijest supruge Želimira Altarca Čička: 'Zaražen je na KCUS-u, leži u bolnici, ne znam ni da li je živ'

Hronika26.03.21, 15:03h

Ispovijest supruge Želimira Altarca Čička: 'Zaražen je na KCUS-u, leži u bolnici, ne znam ni da li je živ'
Na telefon se niko ne javlja, ili je zauzet, napisala je na Facebooku Edina Gugać, supruga Želimira Altarca Čička

 

Na dugoj listi onih koji su oboljeli od Covid-19 virusa našao se i najpoznatiji disk džokej i muzički promotor Želimir Altarac Čičak. Trenutno se nalazi na liječenju na KCUS-u.

 

Osim brige za njegovo zdravlje, Čičkovoj supruzi Edini Gugać dodatni teret predstavlja što već danima nema nikakvih službenih informacija o njegovom zdravstvenom stanju. "Preko veze" je uspjela saznati da je živ. Sa KCUS-a joj je samo rečeno da kupi lijek Tocilizumab od 600 miligrama.

 

Zaražen na liječenju

 

Svoju borbu za bilo kakvu informaciju o muževom zdravstvenom stanju opisala je u poruci, koju je objavila na Facebooku:

 

- Ja sam supruga Želimira Altarca Čička i napisaću Vam samo dio svog iskustva sa KCUS-om, najkraće i najvažnije, detalji su još puno, puno gori.

 

Pišem da znate da sam i ja jedna od onih koji prolaze horor ili bolje rečeno devet krugova pakla sa KCUS-om. Nažalost, Željko je prethodnih mjesec dana imao težih zdravstvenih problema, a sada je kompleksan pacijent Covid pozitivan u Respiratornom centru-zgrada stare hirurgije na KCUS-u.

 

Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u - Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici. Zadnji je pokazao simptom/e i to na dan kada je trebao biti otpušten. Prebačen je 19. marta na „Podhrastove“ i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao.

 

Mobitel mu je bio ugašen. Uprkos mojim molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila i uključi, to nije urađeno tri dana.

 

Informacije preko veze

 

A 22. marta je sa „Podhrastova“, uz telefonski poziv upućen meni i rečenicu da kupim lijek Tocilizumab od 600 miligrama, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to dvije doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba, i odnijela ga.

 

Od tada, 30 sati, ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopšte smješten ili je u Respiratornom centru? Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseoničkoj podršci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa - napisala je Edina Gugać.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još