ISKUSTVO SARAJLIJE NAKON BORBE SA KORONOM

Proveo sam 23 dana u Podhrastovima, ne znaš ko je ljubazniji, doktori, sestre, vratili su me u život... Hvala svima!

Hronika26.03.21, 12:24h

Proveo sam 23 dana u Podhrastovima, ne znaš ko je ljubazniji, doktori, sestre, vratili su me u život... Hvala svima!
U moru ružnih bolničkih iskustava i stalnom strahu od posljedica zaraze korona virusom, pacijent u Sarajevu doživio je nešto sasvim drugačije

 

 

Sedmicama traje borba ljekara i medicinskog osoblja u izoatoriju na Podhrastovima sa najtežim oblicima zaraze korona virusom, svi kapaciteti su popunjeni, više od stotinu pacijeneta nalazi se na stalnoj kiseoničkoj podršci... I dok u javnost najčešće dospijevaju ružna bolnička iskustva, opterećena nebrigom ljekara za pacijente, ova priča posve je drugačija.


- Proveo sam na Podhrastovima 23 dana, cijelo vrijeme na kiseoniku, vratili su me u život... Ne znaš ko je ljubazniji, ljekari, medicinsko osoblje, higijeničarke koje čiste, u po noći su tu, mlade sestre vuku teške boce sa kiseonikom, veće boce od njih, ništa im nije teško... Imam potrebu da im se svima zahvalim, i ja i pacijenti iz soba broj 204 i 211, na svemu što su tokom ove tri sedmice i više učinili za sve nas - priča Šefik, Sarajlija koji se obratio DEPO Portalu sa željom da prenese svoje iskustvo drugima.


Dodaje i da medicinskog osoblja zaista ima malo, da na dva sprata rade po dvije mlade bolničarke, i to sa 58 pacijenata, ali da taj nedostatak nadoknađuju svojom energijom i spremnoščću da pomognu u svakom trenutku.

 

- Ljekari su vrlo jasni čim uđete u bolničku sobu, pravila se moraju poštovati. Ako vam je određeno cjelodnevno primanje kisika, morate se toga pridržavati. Kisik vas spašava, više znači od bilo kakve terapije. Ja sam se na to psihički pripremio, a to je jako važno - navodi Šefik.  


Nakon 23 dana provedena na bolničkom liječenju, konačno je kući i osjeća se dobro. Uskoro se vraća i svojim radnim obavezama, a kako kaže, iskustvo sa Podhrastova ostaće mu, unatoč višesedmičnoj borbi, u lijepom sjećanju.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još