VIDEO/ Nakon što ga je kolegica javno optužila za silovanje

Bizarno Lečićevo obraćanje Danijeli Štajnfeld: 'Uvijek sam znao razlikovati zavođenje i stvaranje ljubavne i erotske atmosfere'

Kultura25.03.21, 08:54h

Bizarno Lečićevo obraćanje Danijeli Štajnfeld: 'Uvijek sam znao razlikovati zavođenje i stvaranje ljubavne i erotske atmosfere'
Branislav Lečić obratio se javnosti video-porukom povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 7. maja 2012, prilikom pripreme predstave "Dnevna zapovest" u Beogradskom dramskom pozorištu. Kaže da će u tužilaštvo povodom ovog slučaja otići u petak ali dodaje da je morao da istupi ranije

Od kada ga je glumica Danijela Štajnfeld javno optužila za silovanje, Branislav Lečić je dao nekoliko kraćih izjava negirajući sve. Sada je međutim napravio video u kom se obraća i javnost i direktno mladoj glumici. Na snimku iz minuta u minut, a sve traje punih 16 minuta, slušamo prilično bizarnu besjedu Lečića koja ni malo neće pomoći njegovom slučaju, piše Noizz.

 

Branislav Lečić obratio se javnosti video-porukom povodom optužbi koleginice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 7. maja 2012, prilikom pripreme predstave "Dnevna zapovest" u Beogradskom dramskom pozorištu. Kaže da će u tužilaštvo povodom ovog slučaja otići u petak ali dodaje da je morao da istupi ranije.

 

- Ja takav utisak imam, da sam optužen za ubistvo. Silovati neku osobu to znači ubiti i fizičko i duhovno. Može se živveti a biti mrtav jer si povrijeđen i oštećen. Ali priznaćete u svakoj priči postoji druga strana, I ja sam čovjek. Imam i ja dušu. Silovanje nije samo tjelesno, već i duševno - kazao je Lečić i dodao da je loše što se ljudi sve češće optužuju preko medija a ne u tužlaštvu ili u sudu i nastavio u jednom predavačkom tonu:

 

- Nemamo pravo da se u društvu ponašamo tako, da pravimo hajku, hordu koja odlučuje, da pravimo neku vrstu referenduma, ko je za, ko je protiv, jer to naše društvo pretvara u haos.

 

Potom se direktno obratio Danijeli Štajnfeld:

 

- Danijela, ako sam te ikad u bilo kom trenutku, u bilo kom potezu ili nekoj misli ili možda slučajno gestom ili namjernim gestom uvrijedio, povrijedio, ponizio...I ako sam bilo koju ženu na takav način uvrijedio da je ona stekla utisak da sam nekulturan, nepristojan agresivac ili predator, onda se duboko i iskreno izvinjavam. Ja u svom životu nemam potrebu da se pravdam - rekao je Lečić, a onda rekao kako je vjernik i ipak nastavio sa pravdanjem.

 

- Meni su žene inspiracija za život. Njihov svijet je za mene i izazov i moja mašta i moja inspiracija. I uvijek sam kroz život volio žene, štitio žene i nikada nisam bio prema njima agresivan. Uvijek sam znao da razlikujem šta je to što je zavođenje, šta je to stvaranje neke ljubavne ili erotske atmosfere, s ukusom, a ne da budem agresivac i neko ko će ženu još i da siluje. To je potpuno suprotno mom biću i konceptu mog života.

 

U nastavku snimka on negira da je imao bilo kakav seksualni odnos sa Danjelm Štanjfeld i dodaje da je glumica od njega imala samo podršku.

 

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook