video/ nakon sjednice gradskog vijeća

Konaković: Lično sam podnio krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića

Front24.03.21, 18:42h

Konaković: Lično sam podnio krivičnu prijavu protiv Skake i Hadžibajrića
Vrlo je važno da javnost zna sa kakvom se to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo”, rekao je Konaković

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, obratio se na svom Facebook profilu povodom današnjih dešavanja na konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja je prekinuta i odgođena nakon glasanja za izbor predsjedavajućeg.

 

“Dužan sam iznijeti nekoliko vrlo važnih informacija koje se tiču današnje sjednice na kojoj je trebalo biti izabrano rukovodstvo Gradskog vijeća, gradonačelnik i njegovi zamjenici. Nažalost, u vremenu korone, u vremenu u kojem se borimo s puno težim problemima od ovih političkih, ali ne možemo skrenuti ni sa ovih važnih tema. Vrlo je važno da javnost zna sa kakvom se to kriminalnom hobotnicom i dalje borimo”, rekao je Konaković i nastavio:

 

“U popodnevnim satima uime cijele koalicije i svih gradskih vijećnika, lično sam podnio krivičnu prijavu protiv aktuelnog gradonačelnika Sarajeva – Abdulaha Skake i načelnika Općine Stari Grad – Ibrahima Hadžibajrića, a na sljedeće okolnosti. U proteklih nekoliko sedmica je bio nezapamćen pritisak na gradske vijećnike koji su danas glasali o rukovodstvu i koji su trebali glasati za gradonačelnika. Zaista, još jednom, autentičan, poptuno identičan scenarij Asimu, ovog puta na čelu procesa bila su druga dva aktera, Skaka uobičajeno i Ibrahim Hadžibajrić iznenađujuče. U ovoj krivičnoj prijavi naveo sam niz dokaza i svjedoka koji će pred Tužilaštvom govoriti o direktnim kontaktima sa Skakom i Hadžibajrićem i njihovim posrednicima, i o onome što su imali na stolu kao ponudu da se podrži kandidat Srđan Srdić. Osim što će govoriti pred Tužilaštvom, govorit će i u javnosti.”

 

Rekao je Konaković da izbor Bogića Bogićevića neće biti dobitak samo zbog njegovog imena, nego i zbog toga što će se prema riječima Konakovića pomoći da se otvore neke tabu teme i do kraja ogole.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 110

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još