Kad član Predsjedništva BiH potcjenjuje građane

Džaferoviću, ne dosipajte nam so na ranu! Lažima pokušavate skinuti odgovornost sa sebe i svoje stranke!

Front23.03.21, 11:40h

Džaferoviću, ne dosipajte nam so na ranu! Lažima pokušavate skinuti odgovornost sa sebe i svoje stranke!
Nikakve laži neće saprati činjenicu da tri mjeseca kasnimo za svijetom u procesu imunizacije stanovništva. Svak se s pravom pita koliko bi preminulih u tom periodu bilo spašeno da je vakcinacija krenula na vrijeme, poručuju iz Naše stranke

 

Nakon izjave Šefika Džaferovića o tome kako BiH u vakcinisanju stanovništva ne zaostaje za državama zapadnog Balkana, oglasila se Naša stranka. Njihovo saopćenje objavljujemo u cjelosti:

 

- Razočaravajuće je što član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović laže da u vakcinaciji ne zaostajemo za zemljama regije. Međutim, neoprostivo je što toliko potcjenjuje građane jer takvu laž može izreći samo neko ko misli da se obraća potpuno neinformisanim, neukim i neupućenim ljudima.



Do ljudi dopiru informacije. Mi nismo Sjeverna Koreja i nikad nećemo biti ma šta Džaferović i njegova stranka činili da od nas naprave najveći svjetski izolatorij. Trenutno je veći broj građana BiH koji su se vakcinisali u drugim zemljama nego što ih je uspjela vakcinisati njihova država. To je sramota od koje Džaferović kao član Predsjedništva, ali i kao član stranke koja je na vlasti već 30 godina, pokušava pobjeći.



Nikakve laži neće saprati činjenicu da tri mjeseca kasnimo za svijetom u procesu imunizacije stanovništva. Svak se s pravom pita koliko bi preminulih u tom periodu bilo spašeno da je vakcinacija krenula na vrijeme. Da je riječ samo o jednoj preminuloj osobi, najodgovorniji za tu smrt ne bi smjeli biti na svojim pozicijama. Najodgovorniji su Vijeće ministara i entitetske vlade, a suodgovorno je i Predsjedništvo BiH.


 

Upristojite se barem toliko da svojim lažima građanima ne dosipate so na ranu - saopćeno je iz Naše stranke.
 
 
(DEPO PORTAL/md)
 
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 29

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još