BURNA ONLINE HITNA SJEDNICA SKUPŠTINE KS

Čekamo li i mi hedije iz Saudije... Je li tačno da KCUS ne prima pacijente?! Bilsena Šahman pita ministra Vranića...

Front22.03.21, 20:42h

Čekamo li i mi hedije iz Saudije... Je li tačno da KCUS ne prima pacijente?! Bilsena Šahman pita ministra Vranića...
Do sada se u apotekama za jarana kupovala vijagra, sada lijekovi za covid- kazala je Šahman

 


Tokom hitne online sjednice Skupštine Kantona Sarajevo zastupnica SBB-a Bilsena Šahman imala je nekoliko pitanja za ministra zdravstva Harisa Vranića kako bi se, navela je, bar malo smirili duhovi.


Stoga ga je pitala sljedeće:
 

- Da li je tačno da KCUS ne želi primiti pacijente i da satima čekaju timovi? Jedino ako je saturacija 30 takvi pacijenti budu primljeni, a svi ostali najmanje dva sata čekaju i s njima ljekari i medicinska sestra. Da li je tačno se vraćaju, da pacijente vozaju četiri - pet sati od jedne od druge bolnice?


- Vidjeli smo da je podnesena krivična prijava za nerad u svom poslu, da li mislite da treba pokrenuti krivične prijave i protiv odgovornih lica u KCUS-u koji se pismeno suprotstavljaju nalozima svog osnivača, a to smo mi, Skupština KS?


- Da li ste razmišljali da date nalog apotekama da dostavljaju lijekove na adresu pacijentima jer su apoteke postale žarišta gdje dolaze oboljeli pacijenti, koji rijetko kažu da su bolesni, nego uvijek kupuju za nekog rođaka? Do sada se u apotekama za jarana kupovala vijagra, sada lijekovi za covid - kazala je Šahman.


Na kraju je navela i kako se nada da. kada je u pitanju nabavka valcina, "i mi ne čekamo hedije iz Saudije”

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 52

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još