Naša stranka reaguje na prijetnje Ruske ambasade

'Mi nećemo, zajedno sa Srbijom, ostati pusto rusko ostrvo u srcu Evrope koje služi liječenju njihovih frustracija'

Front19.03.21, 11:26h

'Mi nećemo, zajedno sa Srbijom, ostati pusto rusko ostrvo u srcu Evrope koje služi liječenju njihovih frustracija'
Iz Naše stranke ističu da za Bosnu i Hercegovinu članstvo u NATO savezu znači dugotrajan i stabilan mir koji Rusija ovim, ali i drugim istupima, narušava

 

Naša stranka reagovala je povodom saopštenja Ambasade Rusije u BiH, u kojem se približavanje BiH NATO savezu naziva neprijateljskim činom te se upozorava na reakciju Rusije.

 

- Saopštenje Ambasade Rusije treba nas motivirati na što brže i odlučnije krupne korake ka NATO savezu. Njihova prijetnja da će 'praktično približavanje' BiH NATO-u smatrati neprijateljskim činom govori da upravo Rusija radi ono za šta optužuje NATO, slabi regionalnu bezbjednost i stabilnost te generiše psihologiju rata – navodi se u saopćenju Naše stranke.

 

Mi nećemo, dodaje se, „zajedno sa Srbijom, ostati pusto rusko ostrvo u srcu Evrope koje služi samo liječenju njihovih geopolitičkih frustracija“.

 

Iz Naše stranke ističu da za Bosnu i Hercegovinu članstvo u NATO savezu znači dugotrajan i stabilan mir koji Rusija ovim, ali i drugim istupima, narušava.

 

- Ovakvo opasno uslovljavanje i ucjenjivanje BiH na polju njenih vanjskopolitičkih kretanja traži, također, i hitnu reviziju naših odnosa s Rusijom. Također, zadatak koji je pred nama, ali i pred dijelom međunarodne zajednice (SAD-om, EU te svim članicama PIC-a osim Rusije) jeste osmišljavanje i hitna provedba obuhvatne strategije na suzbijanju ruskog uticaja u BiH – saopćeno je iz Naše stranke.

 

(FENA/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 93

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još