saopćili na zvaničnoj stranici

Zbrinuli sebe: Uposlenici Ustavnog suda BiH se vakcinisali u Srbiji

Hronika16.03.21, 14:11h

Zbrinuli sebe: Uposlenici Ustavnog suda BiH se vakcinisali u Srbiji
Prva vakcinacija zaposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije

 


Članovi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine vakcinisali su se protiv koronavirusa u Srbiji, saopćeno je na zvaničnoj stranici ove državne institucije.

 

- Imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom koronavirusa COVID-19, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda BiH, Ustavni sud BiH je u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Ambasade Republike Srbije u BiH i Ministarstva zdravlja Republike Srbije svim zaposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio vakcinaciju u Republici Srbiji.

 

Prva vakcinacija zaposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije.

 

Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru vanjskih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te ambasadoru Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili vakcinisanje zaposlenika Ustavnog suda BiH. Također, Ustavni sud posebno zahvaljuje svim zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović - navodi se u saopćenju Ustavnog suda BiH.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još