Video/ Mostarska plivačica zadivila sve

Lana Pudar: Na Olimpijskim igrama predstavit ću BiH u najboljem svjetlu

Sport16.03.21, 13:32h

Lana Pudar: Na Olimpijskim igrama predstavit ću BiH u najboljem svjetlu
Rezultat najbolji na svijetu 100 metara delfin je nešto se ne događa svaki dan, posebno na ovim prostorima

 

Mostarska plivačica Lana Pudar, koja je isplivala A olimpijsku normu u disciplini 100 metara dupin i postigla najbolji rezultat u povijesti bosanskohercegovačkog plivanja, izjavila je u utorak na konferenciji za novinare kako će dati sve od sebe da na Olimpijskim igrama u Tokiju predstavi Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

 

- Ovaj rezultat je zaista jako velik i ja sam ponosna na to, zadovoljna i sretna. Za to je naravno potrebno mnogo rada, truda i odricanja, talent i mnogo ljudi od kojih imam neizmjernu podršku. To su prije svega moji roditelji, a zatim treneri, nastavnici, kolege i prijatelji - istaknula je 15-godišnja plivačica u Gradskoj vijećnici gdje ju je primio mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

 

Dodala je kako će se potruditi da u budućnosti trenira još jače i postiže još bolje rezultate te da će na Olimpijskim igrama u Tokiju predstaviti BiH u najboljem svjetlu.

 

Predsjednik Kluba vodenih sportova "Orka" iz Mostara Damir Đedović kazao je kako je riječ o rezultatu svjetskih okvira.

 

- Ovo je drugi najbolji rezultat na svijetu u ovoj godini u seniorskoj konkurenciji, a pričamo o djevojčici od 15 godina koja nema olimpijskog bazena. To je nešto nevjerojatno samo po sebi - kazao je Đedović.

 

Istaknuo je kako su u klubu svjesni da je Lana napravila ogromnu stvar, ali da ni u kom slučaju ne misle stati na ovome niti se zadovoljiti ovim rezultatom, jer, kako je kazao, uvjeren je da Lana može puno više.

 

Đedović je zahvalio mostarskom gradonačelniku Kordiću na prijemu i obećanoj pomoći za olimpijske pripreme, kao i drugim koji su ponudili pomoć da bi se Lana što bolje pripremila za nastup u Tokiju.

 

Konferenciju za novinare u Gradskoj vijećnici organizirao je Sportski savez Grada Mostara koji će Lani i njezinom timu uručiti 5.000 maraka kako bi se pripremili za olimpijski nastup.

 

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj kazao je kako Lana ima ogroman potencijal.

 

- Rezultat najbolji na svijetu 100 metara delfin je nešto se ne događa svaki dan, posebno na ovim prostorima. To je nešto što je učinilo sretnim ne samo građane Mostara nego i građane BiH u ovim teškim i tmurnim vremenima - ustvrdio je Kevelj.

 

Gradonačelnik Kordić na prijemu u Gradskoj vijećnici čestitao je Lani Pudar i uručio joj priznanje za sportski rezultat koji je ostvarila, a za njezin uspjeh i odlazak na Olimpijske igre u Japan najavio je i konkretnu financijsku podršku.

 

Kordić je Pudar zaželio da se što bolje pripremi za olimpijski nastup i pritom kazao kako svi uspješni sportaši zaslužuju potporu Grada i šire društvene zajednice.

 

Ono što je važno, istaknuo je gradonačelnik, jest da se mladima i nadarenima stvore uvjete za bavljenje sportom, a to podrazumijeva izgradnju sportske infrastrukturu.

 

- Ono što svakako treba sagraditi u Mostaru je sportska dvorana i olimpijski bazen – poručio je gradonačelnik.

 

Na prijemu u Gradskoj vijećnici čestitke Lani uputio je i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić.

 


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još