22. kolo premijer lige bih

Olimpik pobijedio Željezničar na Grbavici

Sport15.03.21, 19:07h

Olimpik pobijedio Željezničar na Grbavici
Strijelac jedinog gola bio je Osmanović u 86. minuti

 

Fudbaleri Olimpika pobijedili su večeras na Grbavici ekipu Željezničara sa 1:0, u susretu 22. kola Premijer lige BiH.

 

Strijelac jedinog gola bio je Osmanović u 86. minuti.

 

Olimpik je u "malom" gradskom derbiju uspio iznenaditi favorizirani Željezničar i tako "plavima" sa Grbavice nanijeti drugi poraz u sezoni. Željezničar je tako nastavio negativan niz, koji je počeo još u prošloj polusezoni, a ekipa Amara Osima i dalje je bez postignutog gola u prva tri kola proljetnog dijela prvenstva. 

 

Domaći su bili mnogo bolji tim i propustili su nekoliko dobrih prilika, što im se osvetilo u finišu meča. Željezničar je u prvom dijelu prijetio preko Čelikovića, Štilića i Lendrića, ali bez uspjeha. U 38. minuti domaći su tražili najstrožiju kaznu smatrajući da je jedan igrač Olimpika igrao rukom u svom šesnaestercu, ali tako nije mislio sudija Musa koji je zbog protesta sankcionirao braniča domaće ekipe Stevanovića a potom i trenera Osima.  

 

S druge strane, Olimpik je prvom dijelu dva puta zaprijetio, prvo preko Milovića koji glavom šutira preko gola, a potom je Čurjurić sa dvadesetak metara oštro šutirao po zemlji ali pored stative.

 

U 50. minuti Lendrić je postigao pogodak glavom, ali da je sudija poništio signalizirajući prekršaj u napadu. Nekoliko minuta kasnije Bekrić je također pokušao glavom, ali je zatresao mrežu sa vanjske strane. Mujezinović je u 64. minuti također imao priliku za gol, ali je dobre pozicije sa desetak metara bio neprecizan.

 

U 86. minuti Olimpik dolazi u vodstvo. Nakon presječene akcije Željezničara na sredini terena, Osmanović je istrčao sam do šesnaesetrca domaćih i preciznim udarcem s ivice kaznenog prostora zatresao mrežu.

 

U sudijskoj nadoknadi Osmanović je još jednom mogao do gola, ali ovaj put nije uspio završiti kontranapad šutirajući preko gola.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!