Svi mu krivi, osim SDA

Naša stranka traži smjenu Faruka Kapidžića: Šta o njegovom istupu misle Džaferović i Komšić?

Front15.03.21, 11:29h

Naša stranka traži smjenu Faruka Kapidžića: Šta o njegovom istupu misle Džaferović i Komšić?
Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta, poručuju iz Naše stranke

 

Povodom izjave Faruka Kapidžića, bivšeg ministra u Vladi KS, u kojoj za stanje u Kantonu Sarajevo krivi miješane brakove, intelektualce, profesore, radnike ali i dio vjernika, reagirala je Naša stranka.

 

„Faruk Kapidžić za stanje u Kantonu Sarajevo, okrivio je miješane brakove, radničke porodice, dio članova Islamske zajednice te sarajevskih intelektualaca i profesora.

 

Time je od bilo kakve odgovornosti želio amnestirati SDA. Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta. S obzirom na činjenicu da ga je na značajne političke funkcije postavljala upravo SDA, oni također snose dio odgovornosti za njegov stav ako se od njega ne ograde.

 

Također smatramo da osobe koje iznose ovakve stavove ne mogu obavljati društveno značajne funkcije. Faruk Kapidžić je, međutim, na čelu državne komisije za zaštitu nacionalnih spomenika. Tu je komisiju imenovalo Predsjedništvo BiH. Važno bi stoga bilo čuti šta o njegovom istupu misli Šefik Džaferović. Da li je način na koji Kapidžić brani njegovu SDA prihvatljiv? Važno je čuti šta o tome misli i Željko Komšić. Da li je građanska BiH za koju tvrdi da se bori ona u kojoj se požuruje odlazak iz zemlje građana iz i u mješovitim brakovima, nepodobnih intelektualaca i 'naivnih vjernika', kako ih je Kapidžić nazvao? Ako nije, onda neka pokrenu proces njegove smjene.“

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još