U 72. godini

Preminuo bivši trener KK Bosna

Sport12.03.21, 11:39h

Preminuo bivši trener KK Bosna
Bio je selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju u Dalasu i selektor olimpijske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini koja je tada igrala sa tri NBA igrača i glavnom zvijezdom Jao Mingom

 

U Nikšiću je u 72. godini preminuo dugogodišnji košarkaški trener Miodrag Baletić.

 

Iskusni stručnjak bio je trener gotovo pet decenija. Tokom bogate karijere vodio je Sutjesku iz Nikšića, Lovćen, Primorje, francuski Troj, Budućnost, Bosnu, Borac iz Banje Luke, MZT, FMP Železnik, Vojvodinu, Vršac, Jedinstvo iz Bijelog Polja, Mogren, Teutu….

 

Baletić je Bosnu vodio u periodu od 1991. do 1992. godine.

 

Ostavio je poseban pečat u ženskoj košarci - bio je od prvog dana formiranja selektor ženske košarkaške reprezentacije Crne Gore sa kojom je učestvovao na Evropskom prvenstvu 2011. godine i Evropskom šampionatu 2013. godine. 

 

Bio je selektor mlade reprezentacije SR Jugoslavije koja je osvojila zlatnu medalju u Dalasu i selektor olimpijske reprezentacije koja je osvojila zlatnu medalju na Univerzijadi u Kini koja je tada igrala sa tri NBA igrača i glavnom zvijezdom Jao Mingom.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!