Naša stranka odgovara Sebiji Izetbegović

Do zatvaranja ne bi došlo da su državna i federalna vlast, koje predvodi SDA, nabavile vakcine

Front09.03.21, 11:30h

Do zatvaranja ne bi došlo da su državna i federalna vlast, koje predvodi SDA, nabavile vakcine
Umjesto zdravljem građana, Sebija Izetbegović je u jeku pandemije odlučila da se bavi političkom kampanjom. Građani Sarajeva pamte da je upravo Sebija Izetbegović prisustvovala skupu SDA na Ilidži na kojem su prekršene sve epidemiološke mjere, saopćeno je iz Naše stranke

 

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu jučer je kritikovala premijera Kantona Sarajevo zbog mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata preko vikenda. Odgovorilo joj je Kantonalni odbor iz Naše stranke u Sarajevu:

 

„Neka nam pojasni Sebija Izetbegović je li se javnosti obratila kao direktorica KCUS-a ili kao potpredsjednica Kantonalnog odbora SDA Sarajevo? Kako da znamo da li brine za zdravlje građana ili za svoju partiju, a na njihovu štetu?

 

Da se gospođa Izetbegović više bavila poslom direktorice, a manje zloupotrebom tog posla u političke svrhe, odavno bi infektivna klinika bila puštena u funkciju, imali bismo izolatorij na Građevinskom fakultetu a ne u nepovrat potrošenih nekoliko stotina hiljada KM.

 

Umjesto zdravljem građana, Sebija Izetbegović je u jeku pandemije odlučila da se bavi političkom kampanjom. Građani Sarajeva pamte da je upravo Sebija Izetbegović prisustvovala skupu SDA na Ilidži na kojem su prekršene sve epidemiološke mjere.

 

Kao političarka, morala bi znati da do 'zatvaranja' ne bi ni došlo da je državna vlast koju predvodi njena stranka građanima omogućila vakcine. Pa makar i one za 'siromašne zemlje', koje je, prema tvrdnjama ministrice iz SDA, Vijeće ministara BiH moglo lako nabaviti, ali iz nepoznatih razloga nije.“

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 95

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još