s kim je zaista bio te noći

Hrvatski medij otkriva: Tajni dom Natalije Price u kvartu Bandićeve iznenadne smrti - tamo gdje mu je pozlilo

Hronika08.03.21, 12:47h

Hrvatski medij otkriva: Tajni dom Natalije Price u kvartu Bandićeve iznenadne smrti - tamo gdje mu je pozlilo
Posljednjih tjedan dana novinari 24sata.hr istraživali su okolnosti iznenadne smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Pročitajte šta su sve otkrili

 

 

Milan Bandić preminuo je prije više od tjedan dana, ali još se ne smiruju priče o okolnostima njegove smrti. Proteklih dana dio medija je već objavio prilično kontroverzne detalje o tragičnom događaju, priče koje graniče i s teorijama zavjere.

 

Novinari 24sata stoga su rekonstruirali sve poznate i nepoznate detalje koji su prethodili subotnjoj noći, kao i reakcije koje su uslijedile nakon šokantne vijesti.


Jedan od ključnih i često prešućenih detalja u svim rekonstrukcijama jest činjenica da je Bandićeva bliska suradnica Natalija Prica stanovala u neposrednoj blizini kuće Sergija Ivanovića, u kojoj je, prema službenoj verziji, Bandiću pozlilo. Razjasnili smo i vrlo nekonzistentne izjave najbližih Bandićevih suradnika, svjedočanstva susjeda  te istražili neprobojni zid komunikacije između Hitne pomoći i novinara.


Milan Bandić umro je u noći sa subote na nedjelju od posljedica srčanog udara. Prema službenoj verziji koju nam je ispričao dr. Gzim Redžepi, pulmolog s Jordanovca, Bandiću je pozlilo tijekom druženja s Redžepijem i Sergijem Ivanovićem u Ivanovićevoj kući na zagrebačkom Vrhovcu.


- Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao nam je dr. Redžepi i dodao da je Hitna pomoć stigla jako brzo.


- Mislim da je to bilo oko 11 i 15, ne znam točno. Hitna je došla za 3, 4 minute, jako su brzo došli jer su se vraćali s intervencije, druga je došla za 7, 8 minuta. Nastavili smo reanimaciju, nastavljena je i na Sv. Duhu, bio je živ dok je hitna došla - kazao nam je dr. Redžepi, inače bliski Bandićev suradnik.


Ovoj izjavi koju je u nedjelju dao ekskluzivno za 24sata prethodio je informacijski gluhi telefon. Prema prvim vijestima, Bandiću je navodno bilo pozlilo u njegovom stanu u Bužanovoj, nakon čega su novinari postavili pitanje zbog čega bi ga Hitna vozila na drugi kraj grada, u Sveti Duh. Nakon toga, Nacional je prenio izjavu Pavla Kalinića da je Bandiću pozlilo u jednom zagrebačkom restoranu, ali ubrzo su je ispravili jer je došlo do nesporazuma. Kalinić je zatim izjavio da mu je pozlilo “vanka, u kući kod jednog prijatelja”.


Međutim, novinari 24sata su istu noć dobili Gzima Redžepija i tada nam nije spominjao da je bio prisutan pri oživljavanju. Uskoro je Nacional otkrio da se Bandić tu subotu, između 12 i 15 sati, sastao sa Sergijem Ivanovićem i šeikom Muhamedom Alabbarom, milijarderom iz Emirata čija je firma trebala graditi kontroverzni zagrebački Manhattan. Ivanović je bio uključen u taj projekt, a Nacionalu je potvrdio subotnji sastanak, rekavši da se radilo o neobaveznom druženju.


- Alabbar i ja sletjeli smo iz jedne susjedne zemlje, ja sam iskoristio priliku i nazvao gradonačelnika da popijemo kavu. Nismo razgovarali o nastavku projekta Zagreb na Savi, već smo razgovarali neobvezno. Muhamed Alabbar je ministar gospodarstva svoje zemlje i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, tako da tema za razgovor s njim ne nedostaje. Bandić je nakon toga otišao s liječnikom i prijateljem Gzimom Redžepijem i još nekim liječnicima na ručak u Brezovicu jer je trebao dogovoriti detalje operacije glasnica na koju je planirao ići u utorak - tvrdio je Ivanović.


Istražujući okolnosti Bandićeve smrti, uključujući i nepotvrđene glasine da je u trenutku kad mu je pozlilo bila prisutna i njegova suradnica Natalija Prica, došli smo do zanimljivog otkrića. Na zagrebačkoj Vidovčici, nedaleko od adrese Sergijeve kuće, proteklih mjeseci živjela je Prica. Njen suprug nam je ranije potvrdio da je postupak rastave u tijeku te da njih dvoje već duže vrijeme ne žive na istoj adresi, što objašnjava zašto je Prica morala potražiti novi stan. Zasad nemamo potvrdu koristi li Natalija stan na Vidovčici i dalje nakon tragičnog subotnjeg događaja.


Ortodontica i bivša misica proteklih mjeseci došla je u fokus javnosti nakon što je snimljena kako s pokojnim gradonačelnikom obilazi krznariju i zlatarnicu. Sad otkrivamo kako je boravila u stanu Maje Čuljak na Vidovčici. Čuljak je zagrebačka odvjetnica i sestra novinarke Dijane, a Maja i Sergije su u prisnim odnosima te su bili i poslovni partneri, što se može vidjeti u sudskom registru. Stan koji pripada Maji Čuljak ima 81,50 kvadrata, ne računajući vrt, spremište i parkirno mjesto, a nismo uspjeli utvrditi je li ga iznajmljivala Prici ili je ona tamo živjela besplatno.

 

pixsell-natalija-prica-11


Razgovarali smo, međutim, s jednim susjedom koji nam je potvrdio da je Prica tu boravila.


- Da, ona je podstanarka u susjednom stanu, koliko znam. Mislim da je to stan od gospođe Čuljak, ona je odvjetnica, zar ne? Natalija je došla tu krajem ljeta, početkom jeseni. Oko rujna ili listopada. Neko vrijeme joj nije bio auto tu, mijenjala ga je. Prvo je bio BMW, a sada je Golf sedmica - rekao nam je susjed i dodao da onu večer kad je Bandiću pozlilo nije bio kod kuće.
 

Razgovarali smo s još jednim susjedom koji nam je također potvrdio da Prica tu boravi.


- Natalija se doselila kod nas u kvart, ali ne znam točno kada. Sreo sam je na ulici prije više od mjesec dana i svi ovdje znaju da tu živi. Inače je poznajem površno pa ne znam detalje u kojem je stanu niti se privatno družimo – kazao nam je Pricin susjed i poznanik.


Pitali smo ga je li čuo ili vidio kola Hitne pomoći u subotu navečer u svojoj ulici, ali kako kaže, nije bio kod kuće. Jedna od susjeda s kojom smo razgovarali rekla nam je da misli da je Hitna došla u tu zgradu na Vidovčici, ali nije bila sigurna. S druge strane, jedna od susjeda kraj Sergijeve kuće nam je kazala da nije vidjela Hitnu pomoć te noći na toj adresi.


U međuvremenu, pokušavali smo pozivima i porukama stupiti u kontakt s Pricom, ali nije nam odgovarala. Nije nam se javljao ni Sergije Ivanović. U više navrata kontaktirali smo i Maju Čuljak. Zvali su nas povratno iz njenog ureda, ali ona nam se nije javila. Nije odgovorila ni na poruku. Zvali smo naknadno i Gzima Redžepija, koji i dalje tvrdi, kao i u ranijim razgovorima neposredno nakon Bandićeve smrti, da ne zna na kojoj adresi su bili kad je Bandiću pozlilo.


- Hitna je došla tamo gdje sam bio, ne znam radi li se o adresi koju navodite - kaže nam Redžepi i odlučno odbacuje insinuacije i o kakvim različitim scenarijima, dodajući da su ga vidjeli liječnici iz Hitne pomoći.


Sergije Ivanović kazao je za Nacional da je Bandić još bio živ kad su ga kola Hitne pomoći odvezla, a s njim u kolima je bio i Redžepi.
 

- Gzim je rekao da je Bandićevo srce još kucalo kad su ga odvezli, ali nije bio komunikativan ni svjestan. Nazvao me nešto manje od pola sata nakon toga da mi kaže da situacija nije dobra, a nekoliko minuta kasnije da mi kaže da je Bandić preminuo - rekao je Ivanović.


Iz više izvora dobili smo neslužbene informacije da je Hitna došla na intervenciju na Vidovčicu, gdje je inače stan Maje Čuljak u kojem živi Natalija Prica i koji je udaljen oko tri minute vožnje od Sergijeve kuće. Međutim, službenu potvrdu nismo dobili.


Od Hitne pomoći novinari 24sata su zatražili popis adresa na kojima su intervenirali te večeri od 22.30 do 23.59 sati. Također, izravno su ih upitali jesu li, i kad, bili na adresama na Vidovčici i u ulici u kojoj je Sergijeva kuća. Nisu tražili otkrivanje identiteta pacijenata ni razloge intervencija, kao ni jedan drugi osobni podatak. Nisu dobili odgovore, već su ih telefonski obavijestili da upite proslijedimo Gradu Zagrebu, kao osnivaču Nastavnog zavoda za hitnu medicinu.


Usput, kad smo kod Hitne pomoći, ustanove koju je osnovao Grad Zagreb, predsjednik njenog upravnog vijeća je Siniša Varga, član Bandićeve stranke. Inače, ranije nije bilo osobitih problema s dobivanjem informacija od Hitne pomoći o lokacijama na kojima su intervenirali.


Što se tiče glasina o supstancijama u Bandićevoj krvi, raspolažemo pouzdanim informacijama o inicijalnom nalazu nakon smrti, koji ne uključuje toksikološki test, a koji, nakon naših konzultacija s jednim liječnikom, odgovara i opisanoj službenoj verziji njegove smrti. Doduše, liječnik na temelju tih informacija nije mogao procijeniti je li pokojni gradonačelnik već bio preminuo kada ga je Hitna dovezla u bolnicu.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Pixsell/Davor Puklavec i Davorin Višnjić)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook