JU Dom zdravlja KS o pogoršanju epidemiološke situacije

Covid pozivni centar u KS: Obavljeno 1.461 telefonskih razgovora sa pacijentima

Hronika07.03.21, 13:47h

Covid pozivni centar u KS: Obavljeno 1.461 telefonskih razgovora sa pacijentima
Jučer je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljen i pregledan 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata

 

 

Iz JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo saopštavaju da je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 1.461 telefonskih razgovora sa COVID pacijentima, a od toga je 885 kontakata ostvareno putem COVID pozivnog centra, a 576 poziva je obavljeno putem telefona u COVID ambulantama. U narednim danima očekuje se da svi pozivi budu ostvareni kroz COVID pozivni centar, obzirom na sutrašnji početak pružanja usluga ovog centra i za građane Ilijaša i Hadžića.

 

COVID pozivni centar za one koji sumnjaju ili su oboljeli od koronavirusa omogućava građanima Kantona Sarajevo direktan kontakt sa ljekarima koji će im dati odgovarajuće upute o narednim koracima u liječenju. COVID pozivni centar radi svaki dan od 07:30 do 20:00 sati.

 

Broj COVID pozivnog centra je 081/920 333, dok je Viber/SMS broj za osobe sa poteškoćama sa sluhom 061/555-769.

 

Za prvih 20 dana rada punkta za COVID-19 Drive-in testiranje kod mosta Suade i Olge prikupljeno je preko 1.300 briseva.

 

Zbog povećanog priliva pacijenata u posljednjih nekoliko dana na ovom punktu, i prosjekom od preko 160 uzetih briseva dnevno, odlučeno je da se naredne sedmice otvori i drugi centar za COVID-19 Drive-in testiranje i to na području Općine Novi Grad.

 

Jučer je u pet covid ambulanti Doma zdravlja Kantona Sarajevo primljen i pregledan 1.501 pacijent, a od tog broja samo u COVID ambulanti Saraj Polje medicinski je tretirano 514 pacijenata.

 

Sve ove informacije ukazuju na ozbiljnost i pogoršanje epidemiološke situacije, pa i ovu priliku zdravstveni radnici i Vlada Kantona Sarajevo koriste da zamole građane da se pridržavaju mjera, a istovremeno uvjeravaju one koji se ipak zaraze da će imati kvalitetan tretman u liječenju.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!