VIDEO/ Prvi intervju predsjednika Srbije za neku bh televiziju

Vučić u pat poziciji: 'Nisam pucao... Pričaju da sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, a nikad nisam uzeo snajper u ruke!'

Front05.03.21, 21:09h

Vučić u pat poziciji: 'Nisam pucao... Pričaju da sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, a nikad nisam uzeo snajper u ruke!'
- Čitam gluposti svakog dana, nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku! Ne mogu gluposti i laži da slušam! Tačka! - ljutito je odgovorio Aleksandar Vučić na provokativno pitanje Senada Hadžifejzovića, a takvih pitanja bilo je još...

 


Ako do 15. aprila ne dam veliki intervju uživo za FACE, imate pravo da me svaki dan, nakon tog dana, nazovete lažovom! No, morate doći u Beograd prije intervjua da Vam pokažem nešto i da to snimite - rekao je Aleksandar Vučić u intervjuu za Face TV, prvom intervjuu koji je predsjednik Srbije dao za jednu bh. televiziju.


Senad: Hoće li se “otcijepiti” pola države Bosne i Hercegovine, RS, i priključiti Srbiji?!


Aleksandar: Ne tjerajte me da govorim šta stvarno mislim o tom pitanju, jer sam to rekao u lice i predstavnicima i Hrvata i Bošnjaka, a zna i Mile šta sve mislim!


Senad: Da li Dodik ruši Vučića, ili Vučić može preko noći da “pusti” Dodika “niz rijeku”?


Aleksandar: Nikada neću da vraćam naše odnose na ono što je bilo u vrijeme Miloševića i Karadžića!


Bilo bi fer da nam je EU obezbijedila vakcine! Merkel i Macron su bili protiv Covid pasoša, sad popuštaju pod pritiskom! Bio sam u Briselu, rekli su mi da će biti COVAX, a suviše sam iskusan i mator, pa sam naučio školu! Pet puta sam pitao kada će vakcine, nisam dobio konkretan odgovor i onda sam krenuo u nabavku čim sam se vratio iz Brisela! Pričao sam s Johnsonom, Putinom, Ji Pingom... I dalje ćemo živjeti u 90-tim i 40-tim godinama prošlog vijeka! Kada nešto mijenjate, provjerite da ne ide na gore! Dogovor tri naroda može sve promijeniti! Kome ne odgovara Mali Šengen?! - rekao je, između ostaloga, Aleksandar Vučić za Face TV.


Senad: Neki ga zovu “Srpski Svet”.


Vučić: Srpski Svet?! A zašto nije "Bošnjački Svet"?


Senad: Zato što će u “Srpskom Svetu” biti više Srba nego Bošnjaka, nazivaju to vašim političkim projektom.


Vučić: Ako neko to smatra, to pokazuje koliko je kratkovid. Nikad nisam izgovorio sintagmu “Srpski Svet”. Ljudi su glupi što to tako tumače!

Srbija je ponudila krak autoputa prema BiH, rekli smo da je vaša stvar kuda će ići! Može autoput da ide i preko Goražda, mi nemamo problem! Mora proći kroz RS, šta je problem?! Proći će i dijelom kroz Federaciju! Mi hoćemo vezu i sa Sarajevom i Banjom Lukom! Rekao sam i da hoću sastanak sa Erdoganom, da napravimo samit! Kako god hoćete, šta god hoćete, imamo pare! Mi ne možemo biti uspješni ako je BiH neuspješna! Ako se desi da imamo 150 eura veću platu nego u RS-u, svi će preći u Srbiju, šta smo onda uradili?! Naš je interes da BiH bude jača, neću u to nikoga ubjeđivati! Godinama šutim, ne odgovaram na optužbe! Iz Beograda do Novog Sada modernom željeznicom će se stizati za 28 minuta, to je za mene novi svet, nova Srbija!


- Pričaju kako sam snajperom ubijao ljude po Sarajevu, čitam gluposti svakog dana, nikad u životu nisam uzeo snajper u ruku! Ne mogu gluposti i laži da slušam! Tačka!


Senad: Jeste li pucali po Sarajevu?


Aleksandar: Nisam pucao, ali sam bio na Palama, radio svoj posao i sve sam te gluposti slušao! Ne odgovaram na to, jer zlonamjernim ljudima nikada nećete ništa dokazati, a neću i ne volim da se pravdam! Pustite te priče!


Pogledajte cijeli intervju!

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još