Parcijalna rekonstrukcija

SBB poručio SDA: Umjesto krpljenja postojeće Vlade FBiH, izaberite novu! SBB ne želi biti u vlasti s vama, HDZ-om i DF-om!

Front05.03.21, 15:33h

SBB poručio SDA: Umjesto krpljenja postojeće Vlade FBiH, izaberite novu! SBB ne želi biti u vlasti s vama, HDZ-om i DF-om!
Ako ima dovoljno parlamentarne podrške za najavljenu "rekonstrukciju", onda može i treba izvršiti imenovanje nove Vlade FBiH i tako napokon implementirati izborne rezultate iz 2018. godine

 

 

Povodom najave iz vrha SDA da spremaju parcijalno popunjavanje Vlade Federacije BiH sa dva nova ministra iz SDA, što tretiraju rekonstrukcijom, SBB poziva rukovodstvo SDA da sa svojim partnerima konačno deblokira imenovanje nove, a ne krpljenje postojeće Vlade u tehničkom mandatu.

 

- Ako ima dovoljno parlamentarne podrške za najavljenu "rekonstrukciju", onda može i treba izvršiti imenovanje nove Vlade FBiH i tako napokon implementirati izborne rezultate iz 2018. godine.

 

SBB je vrlo zainteresiran da napusti pozicije u Vladi Federacije. Budući partneri SDA-DF-HDZ će tako omogućiti da SBB napokon izađe iz talačke pozicije ostanka u Vladi FBiH u koju je doveden mimo svoje volje, braneći ustavno djelovanje Vlade i sprečavajući bilo čiju etničku ili jednostranačku dominaciju - piše u saopćenju SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još