Ministarstvo civilnih poslova BiH obavještava

Odobren uvoz za 108.000 doza AstraZeneca vakcina u BiH!

Hronika05.03.21, 15:03h

Odobren uvoz za 108.000 doza AstraZeneca vakcina u BiH!
Odabrani veletrgovac, a temeljem prethodno provedenog tendera je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove sa neophodnim GDP certifikatom

 

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine obaviješteno da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva u skladu sa Zakonom o lijekovima i medicinskim pomagalima BiH izdala rješenja za uvoz vakcina u našu zemlju.

 

“Član 66. stav 7. glasi da izuzetno od propisanog odredbom stava (3) ovog člana, ako Vijeće ministara BiH proglasi vanredno stanje, na zajednički prijedlog entitetskih ministarstava zdravstva i Odjela za zdravstvo Brčko Distrikta, Agencija može odobriti uvoz lijekova koji nisu dobili dozvolu za stavljanje u promet ako su takvi lijekovi neophodni za prevenciju, odnosno otklanjanje posljedica takvog stanja, izdala Rješenja za uvoz cjepiva u BiH.

 

Riječ je o 108.000 doza AstraZeneca vakcina. Odabrani veletrgovac, a temeljem prethodno provedenog tendera je Hercegovina lijek d.o.o koji je upisan u Registar Agencije za lijekove sa neophodnim GDP certifikatom”, saopćeno je iz MCP BiH.

 

“Dakle, Ministarstvo civilnih poslova je nakon svih prethodno poduzetih inicijativa i aktivnosti privelo kraju sve procedure za nesmetanu isporuku cjepiva za BiH. Ovim činom se stječu svi uvjeti da vakcine nesmetano počnu pristizati u BiH, a za dobrobit građana BiH”, navode iz MInistarstva.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!