dosta im je svega

'Želimo preživjeti od svog rada': Sarajevski ugostitelji traže radno vrijeme do ponoći i ukidanje zabrane muzike uživo ili - protesti!

Biznis Klub03.03.21, 12:02h

'Želimo preživjeti od svog rada': Sarajevski ugostitelji traže radno vrijeme do ponoći i ukidanje zabrane muzike uživo ili - protesti!
Upozorili su da će održati proteste, ukoliko do toga ne dođe

 

Ugostiteljski radnici, hotelijeri, restorateri i muzičari Kantona Sarajevo održali su sastanak nakon kojeg su usvojili zaključke i uputili ih Vladi i Kriznom štabu Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Traže produženje radnog vremena do ponoći, ukidanje zabrane održavanja muzike uživo i hitan sastanak sa Kriznim Štabom i Vladom FBiH.

 

Upozorili su da će održati proteste, ukoliko do toga ne dođe.

 

Na sastanku su doneseni zaključci i zahtjevi:

 

Tražimo hitan sastanak s Kriznim štabom i Vladom FBiH

U slučaju da nam ne izađete ususret najavljujemo proteste
Tražimo člana našeg udruženja pri donošenju mjera

Tražimo radno vrijeme do 24h

Ukidanje zabrane žive muzike, jer ona ničim ne ugrožava goste
Da se ukloni 7 m te ostavi predviđen razmak od 1,5 m do 2 m. Ako ovo ne bude usvojeno, tražimo iste mjere u prodajnim centrima, javnom prijevozu, javnim ustanovama i sportskim centrima
Predlažemo puno ozbiljnije kazne, pa i 5 puta veće za ozbiljne prekršioce mjera, jer su oni u manjini, a ne da svi ispaštaju zbog nekolicine
Spremni smo na potpuno zatvaranje s plaćenim prihodima procentualno po prijavljenom prometu, po uzoru na regiju
U slučaju zatvaranja da država plati zakupnine općinama ili da se smanje za 85% po ovoj mjeri sada
Tražimo odgovornost zbog nedostatka vakcinacije, čime se i dalje ugoržava naša egzistencija.
Zahtjeve s održanog sastanka ugostiteljskih radnika i muzičara u Kantonu Sarajevo

 

Ugostitelji apeluju na vladu, krizni štab i resorno ministarstvo da udovolje ovim zahtjevima kako bi u Kantonu Sarajevo preživjeli.

 

Ugostiteljski radnici žele da prežive od svog rada, navodi se u saopćenju koje je Udruženju hotelijera i restoratera u BiH je dostavio predstavnik ugostiteljskih radnika Kantona Sarajevo Dževad Topić Topa.

 

(Raport, DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!