49. izdanje

Otvorene prijave za učešće na Festivalu FEDRA Bugojno

Kultura03.03.21, 08:48h

Otvorene prijave za učešće na Festivalu FEDRA Bugojno
Selektor 49. Festivala FEDRA je Sead Đulić. Riječ je o najstarijem teatarskom festivalu u BiH, prvi je, kao Festival amaterskih pozorišta BiH, održan 1959. godine

 

Ovogodišnji 49. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno bit će održan od 13. do 20. jula, a prijave za učešće na Festivalu mogu se podnijeti od 10. marta do 25. maja.

 

Prijava treba da sadrži - obaveznu dostavu popunjenog Obrasca za prijavu na e-mail: [email protected] te obaveznu dostavu snimka predstave, popunjen i isprintan obrazac za prijavu, pet afiša predstave i tri plakata na adresu.

 

Obrazac za prijavu može se pronaći na www.kscbugojno.ba ili dobiti na upit putem [email protected].

 

Prijave je potrebno slati na adresu: JU Kulturno sportski centar Bugojno, Nugle II, 70230 Bugojno.

 

Selektor 49. Festivala FEDRA je Sead Đulić. Riječ je o najstarijem teatarskom festivalu u BiH, prvi je, kao Festival amaterskih pozorišta BiH, održan 1959. godine.

 

Na Festivalu je do sada izvedeno 550 predstava, učestvovalo više od 10.500 pozorišnih djelatnika iz BiH i okruženja, a predstave posjetilo više od 160 hiljada gledalaca, saopćeno je iz Festivala.

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!