Stanje se pogoršava

Vlada KS o novim mjerama, moguće skraćenje radnog vremena: Predviđa se skok broja zaraženih u narednih 14 dana

Front03.03.21, 08:05h

Vlada KS o novim mjerama, moguće skraćenje radnog vremena: Predviđa se skok broja zaraženih u narednih 14 dana
U posljednje vrijeme u BiH bilježi porast broja slučajeva zaraze koronavirusom, a predviđa se i novi skok broja oboljelih u narednih 14 dana

 

Vlada KS danas će raspravljati o zdravstvenoj situaciji u Kantonu Sarajevo a na stolu će biti uvođenje restriktivnijih mjera u smislu radnog vremena ugostiteljskih objekata.

 

S obzirom da informacije iz zdravstvenog sistema ukazuju na to da se stanje pogoršava moguće je uvođenje restriktivnih mjera u smislu skraćenja radnog vremena.

 

Inače, u posljednje vrijeme u BiH bilježi porast broja slučajeva zaraze koronavirusom, a predviđa se i novi skok broja oboljelih u narednih 14 dana. Uz sve crne prognoze BiH još uvijek čeka vakcine. Bosna i Hercegovina ponovo bilježi visoke brojke novozaraženih. Jučer je tako zabilježeno 727 novih slučajeva, preminulo je 29 osoba. Oporavile su se još 974 osobe. Zabrinjava povećanje broja pacijenata u bolnicama, posebno mlađih ljudi sa težom kliničkom slikom.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još