video/ stigla pošiljka

Uručio vakcine za potrebe Federacije: Obraćanje članova Predsjedništva BiH i Vučića

Front02.03.21, 11:17h

Uručio vakcine za potrebe Federacije: Obraćanje članova Predsjedništva BiH i Vučića
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ranije jutros je pojasnila kako će vakcina biti u upotrebi tek kad je odobri Agencija za lijekove BiH, što je bio njen uvjet na jutrošnjoj sjednici

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je za potrebe Federacije BiH 5.000 vakcina Covishield protiv COVID-19, koja se po licenci AstraZenece proizvodi u Indiji.

 

 

Nakon primopredaje i sastanka održanog sa članovima Predsjedništva BiH, koji su ga i dočekali jutros na aerodromu organizirana je press konferencija.

 

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković ranije jutros je pojasnila kako će vakcina biti u upotrebi tek kad je odobri Agencija za lijekove BiH, što je bio njen uvjet na jutrošnjoj sjednici.

 

- Radi se o vakcini Covishield koja se po licenci AstraZenece proizvodi u Indiji. Koliko ja znam, ova indijska vakcina nema dozvolu za upotrebu u Evropi, za razliku od vakcine AstraZeneca koja je proizvedena u EU - kazala nam je Turković.

 

(Faktor, DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još