OD 10. MARTA

Počinju prijave za 49. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2021.

Kultura02.03.21, 10:08h

Počinju prijave za 49. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno 2021.
Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno je njastariji teatarski festival u BiH. Prvi, kao Festival amaterskih pozorišta BiH, održan je 1959. godine

 

Ovogodišnji 49. Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno održat će se od 13. do 20. jula, a prijave na Festival se mogu podnijeti od 10. marta do 25. maja.

 

Prijava treba da sadrži:

- Obavezna dostava popunjenog Obrasca za prijavu na e-mail: [email protected]

- Obavezna dostava: snimka predstave, popunjen i isprintan obrazac za prijavu, 5 afiša predstave i 3 plakata na adres

 

Obrazac za prijavu možete pronaći na www.kscbugojno.ba ili dobiti na upit putem [email protected], kao i sve dodatne informacije.

 

Prijave slati na adresu:

JU Kulturno sportski centar Bugojno

Nugle II

70230 Bugojno

 

Selektor 49. Festivala FEDRA je Sead Đulić.

 

Teatarski festival BiH FEDRA Bugojno je njastariji teatarski festival u BiH. Prvi, kao Festival amaterskih pozorišta BiH, održan je 1959. godine.

 

Na Festivalu je do sada izvedeno 550 predstava, učestvovalo više od 10.500 pozorišnih djelatnika iz BiH i okruženja i predstave posjetilo više od 160 hiljada gledalaca.

 

Više o Festivalu i tehničkim karakteristikama Pozorišne sale i Kamerne scene (Male sale) možete saznati na www.kscbugojno.ba.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!