u posjeti muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti bih

Ministar Avdić: Kanton Sarajevo nastavlja finansirati sedam ustanova kulture od značaja za BiH

Kultura01.03.21, 13:30h

Ministar Avdić: Kanton Sarajevo nastavlja finansirati sedam ustanova kulture od značaja za BiH
- Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku - kazao je Avdić

 

Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine posjetio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

 

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru

 

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio stalne postavke, te se upisao u Knjigu utisaka.

 

samir-avdic-2

 

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou.

 

„Osim toga, kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno, i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima, te svojim sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći“, naveo je ministar Avdić.

 

Direktorica Šehabović se zahvalila ministru Avdiću na posjeti i iskazanoj spremnosti da Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH pomogne da premosti težak period u kojem se nalazi.

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!