Iznenadna smrt gradonačelnika Zagreba

Čelnici Kantona Sarajevo uputili izraze saučešća povodom smrti Milana Bandića

Front28.02.21, 14:27h

Čelnici Kantona Sarajevo uputili izraze saučešća povodom smrti Milana Bandića
Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi

 

U povodu smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo uputili su izraze saučešća porodici, prijateljima i građanima Zagreba.

 

- U vremenu kada tužne vijesti sustižu jedna drugu i kada se opraštamo i ispraćamo iznenadno preminulu rodbinu, prijatelje i kolege, vijest o smrti gradonačelnika Zagreba Milana Bandića primili smo sa nevjericom i tugom. Osoba iznimne životne energije, dugogodišnji prvi čovjek hrvatske prijestolnice i vizionar, nesporno je zaslužan što je Zagreb izrastao u modernu metropolu. Kao Hercegovac porijeklom, što je uvijek isticao i time se ponosio, ostao je snažno vezan za svoj rodni kraj. Vezan je bio i za Bosnu i Hercegovinu, za Sarajevo koje je sa ljubavlju posjećivao i koje ga je uvijek toplo dočekivalo. 

 

Obilježio je hrvatsku politiku i razvoj Zagreba u teškom, poslijeratnom periodu. Njegovim odlaskom ostaje praznina za sve one koji se ga voljeli i cijenili, a povijest će obilježiti i pamtiti njegovo mjesto i ulogu u modernoj hrvatskoj državi. Izraze iskrenog saučešća upućujemo njegovoj porodici, prijateljima i građanima grada Zagreba - stoji u saučešću čelnika i članova Skupštine i Vlade KS upućenom povodom smrti Milana Bandića.

 

(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!