Izazvao požar

Naoružan bježao od policije: Uhapšen muškarac koji je bacio bombu na Grdonju

Hronika28.02.21, 11:37h

Naoružan bježao od policije: Uhapšen muškarac koji je bacio bombu na Grdonju
Navode također da su policijski službenici Druge policijske uprave izvršili pretres kuće u vlasništvu S. T. gdje je pronađena i oduzeta jedna eksplozivna naprava i 10 komada metaka-patrona za lovačko oružje kalibra 5,16

 

Uhapšen je muškarac koji je sinoć u sarajevskom naselju Grdonj bacio bombu.

 

Ova informacija potvrđena je za Faktor iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

- Policijski službenici Sektora za policijsku podršku u u 1.25 sati u mjestu Grdonj, općina Centar, ispod repetirora locirali su, pronašli i pod kontrolu stavili osobu S. T. koji je kod sebe imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva komada metaka za lovačko naoružanje. S. T. je u 1.40 sati lišen slobode – navode iz policije.

 

Navode također da su policijski službenici Druge policijske uprave izvršili pretres kuće u vlasništvu S. T. gdje je pronađena i oduzeta jedna eksplozivna naprava i 10 komada metaka-patrona za lovačko oružje kalibra 5,16.

 

- Prilikom stavljanja osobe pod kontrolu u mjestu Grdonj, došlo je do požara na tom lokalitetu koji je najvjerovatnije izazvao S.T. koji su ugasili pripadnici Profesionalne vatrgasne brigade u 2.15 sati – navode iz policije.

 

Kako se navodi u policijskom izvještaju 27. februara, u subotu u 19.30 sati osoba N. T. iz Grdonja, na području općine Centar pozvala je policiju kako bi prijavila da se ispred objekta u vlasništvu njenog muža nalazi nepropisno parkirano vozilo marke "ford" .

 

- Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su obavili razgovor sa N.T. i njenim mužem S.T. Prilikom intervencije osoba S.T. je udario nogom u prednji desni far automobila "ford", te ga je oštetio a zatim je ušao u kuću odakle je ubrzo bacio eksplozivnu napravu koja je eksplodirala na tlu pored vozila. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba. Nakon aktiviranja eksplozivne naprave osoba S. T. se udaljila iz svoje kuće u pravcu naselja Grdonj – navode iz policije nakon čega je uslijedila potraga tokom koje je S. T. pucao na policiju.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još